Fredericia AVISEN møder Rasmus Rothaus Faartoft, endnu et stortalent, som vi kender fra Fredericia Teater, springer ned fra de skrå brædder og op på den store popscene, når dansk Melodi Grand 2019 bliver skudt i gang.

Rasmus Rothaus Faartoft er sangeren, som skal præsentere sang nummer 3, men bag nummeret er flere kendte ansigter fra Fredericia Teater. Der er masser af Melodi Grand Prix-erfaring bag dette nummer. Tim Schou, som er tidligere vinder med, “A Freind in London” og Martin Skriver som også har vundet med Lighthouse X er bag. Udover Tim og Martin har sangen også uddannelseslederen fra Den Danske Scenekunst Skole, Thomas Agerholm med som hjælper på den visuelle side.

Hold My Breath

Sang nummer 3 er en stor ballade, det er ikke min stærkeste side, men jeg kan høre en stærk vokal som uden besvær rammer tonerne i et bredt register. Det er en ballade, som vi kender det, der er intet nyt i den, men internationalt tror jeg den er lige i skabet. Den type sange plejer at være akkompagneret af en vindmaskine, så langt hår kan blafre i et storladet omkvæd. Men Rasmus er korthåret og ærligt talt behøver hans stemme ikke de store gimmicks, han synger. Jeg kan godt forstå, at han ofte er at finde i ensemblet, når Fredericia Teater spiller deres store forestillinger. Hvis danskerne stemmer den ind som deres favorit, har den store chancer videre frem, men jeg kan være i tvivl om den rammer spot on til det Danske Melodi Grand Prix, men stærk er den.

Rasmus bor til dagligt i København og er 25 år gammel, han har ofte været i ensemblet, men nåede faktisk som understudy på Seebach at træde frem på scenen som Rasmus i 16 forestillinger, 1 i Fredericia og hele 15 på opsætningen i København. Selvom Rasmus godt kan lide at være i ensemblet, så kan han godt lide tanken om at være understudy og gå ind og lave en indsats og hjælpe en forestilling.

“Det var egentlig Martin Skriver som spurgte, om jeg ville synge en Melodi Grand Prix sang, det havde jeg aldrig forestille mig, at jeg skulle. Men jeg hørte sangen og synes den var god, sangen talte for sig selv og vakte noget genklang inde i mig, jeg kunne mærke den”, siger Rasmus.

Martin Skriver havde nærmest skræddersyet projektet, så Rasmus ikke kunne sige nej, teksten var personligt rettet mod ham.

“Efter jeg sagde ja, fandt jeg ud af det og jeg har lige siden, jeg var en lille dreng i Ikast, set Melodi Grand Prix. Min far er kæmpe fan af det, han kan huske vinderne fra de sidste 30 år”, siger Rasmus.

Rasmus synes, at der er en fed platform, fordi konkurrencen handler om musik. Der er kampen om at have en melodi, ikke bare synge til et kendt nummerc ligesom i X-Factor. Når han træder på scenen i Jyske Bank Boxen, vil hans performance handle meget mere om historien i sangen. Der er fokus på ærligheden, og han er taknemmelig for, at Thomas Agerholm er med til at fortolke historien visuelt

“Sangen handler om, at der også er brug for sådan som mig og om at acceptere sig selv i den verden, man lever i. Man bliver sat op mod glansbilleder, hvis man vil være lykkelig. Der er også brug for sådan en som mig, jeg er en mega nørd, jeg spiller computerspil og brætspil som Dungeons and Dragons. Selvom jeg er anderledes har jeg også noget at bidrage med”, siger Rasmus.

Den handler om, at hvis man vil ændre noget, skal man starte med sig selv, se ind ad og ikke tænke på, hvad andre forventer. For Rasmus vejer det tungt at huske på, hvem han selv var. I dag lever han af det, han drømte om, bor i København og laver teater, men vigtigst af alt, så holder han sine ben solidt plantet på jorden.

Han skal dele oplevelsen med Teit, som han kender særdeles godt fra Fredericia Teater, selvom de er konkurrenter, når det går løs i Boxen, har han stor respekt for sin kollega.

“Det er super sjovt, at han også deltager, jeg havde hørt rygter om det. Han er en god kammerat og en fantastisk kollega. Jeg håber det bedste for ham, men lover ham også kamp til stregen, jeg giver ikke op”, smiler Rasmus.

Det har været en hård januar for Rasmus, samme dag som der var offentliggørelse af deltagerne til årets Melodi Grand Prix havde han også premiere på Folketeateret på stykket, “Mød mig på Cassiopeia”. Det har været en hård tid med prøver og forestillinger to steder.

“Jeg har ikke prøvet at stå på scenen i Boxen, men jeg tror mit arbejde er det samme uanset hvor jeg er eller hvilket gulv det er. Jeg glæder mig, det er en fed sang, den er udfordrende og hård men også fantastisk. Sangen ligger et rart sted, hvor jeg ikke er ved at knække over, men vi nærmer os, hvad min top er”, afslutter Rasmus.

www.eventc.dk