Rasmus Paludan fra bevægelsen Stram Kurs havde meldt sin ankomst i Fredericia i dag søndag den 16. september kl.14. Han følte trang til at ytre sine meninger i Korskærparken, som modsvar var der blevet organiseret en venlig kurs-menneskekæde kl 13.00.

Ca.150 mennesker var mødt om og efter en kort tale af arrangørerne af menneskekæden tog de fremmødte hinanden i hånden og placerede så på række langs fortorvet for herefter at synge en sang. Politiet ankom 13.10, holdt og kiggede lidt i lyskrydset og kørte videre. Kl 13.15 var folk ved at trække hjem og kæden var opløst. Det foregik fredeligt og i god ro og orden.

Klokken 13.30 ankom Politiet talstærkt og begyndte at indhegne et område på græsplænen ved LIDL, hvor Rasmus Paludan og hans følgere skulle tage plads.

Korskærparken 16. september 2018. Foto: Frank Jensen, Fredericia AVISEN.

Klokken 13.45 ankom Rasmus Paludan sammen med sine fire trofaste væbnere fra Stram Kurs. De stillede sig ind i firkanten og begyndte straks at tale med folk udenfor politisnoren. Nogle få unge mennesker var lidt ophidsede, men det gik hurtigt over da de ca. 200 fremmødte udenfor snoren begyndte at synge: “Byen for alle”, samt vende ryggen til og nogle grinede også af Paludan i en megafon.

Korskærparken 16. september 2018. Foto: Frank Jensen, Fredericia AVISEN.

I og med, at der var flere tilstede fra ordensmagten end tilhængere af Paludan, må det umiddelbart have været en lidt fesen og ensom affære at stå inde i den firkant og føle sig lidt til grin. Men de blev ikke destomindre stående.

Paludan og væbnere prøvede at hidse folk op nu og da, men i skrivende stund, var det ikke lykkes ham, da modsvaret igen gjaldede, “En by for alle” og alle stod med ryggen vendt til.

Korskærparken 16. september 2018. Foto: Frank Jensen, Fredericia AVISEN.

Paludan råbte, at han skulle tales pænt til, alt imens han kaldte en modstander for en skrigeskinke og beskyldte en anden for at have en IQ på 80, samt besluttede sig til at alle andre end ham og de trofaste fire faktisk slet ikke var danskere.

Korskærparken 16. september 2018. Foto: Frank Jensen, Fredericia AVISEN.

Paludan prøvede på et tidspunkt at forklare sit slægtskab fra 1300 grøn-hvidkål, samt at han gerne ville tage en DNA-test. Det var efter, at han var blevet spurgt af en udenfor afdækningen, om han nu også vidste, om han var dansk og hvad det betød at være dansk.

Korskærparken 16. september 2018. Foto: Frank Jensen, Fredericia AVISEN.

Klokken 14.30 kørte jeg hjem for at skrive denne artikel, han skulle stå der 2,5 time mere, men jeg tænker, at i og med folk havde svært ved at tage ham seriøst efter en halv time, ville det nok ikke ændre sig meget de næste par timer.

Det bedste man kan gøre for at tage luften ud af folk. der tror de er noget er vel egentligt ved at grine af dem istedet for at argumentere med dem, ingen gider vel at være til grin, men alle vil gerne have en eller anden form for opmærksomhed.

Jeg vendte retur 16.15, da var ca. 60 fremmødte tilbage og Paludans entourage var ikke vokset. Klokken 16.30, altså 30 minutter før tid, besluttede Paludan sig til at han havde fået nok og Politiet mandsopdækkede ham ned ad Jupitervej til hans bil. Mange nysgerrige unge mennesker løb efter og Politiet kontrollerede det.

Vi talte med Ordensmagten, som melder, at alt er foregået i god ro og orden, diskussionen har til tider været ophedet, men ud over en række småepisoder, hvor blandt andet et kamera er blev slået ud af hånden på Paludans kameramand, er alt forløbet pænt.

Frank

https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det