En af Danmarks mest populære internetfænomener er klar med et helt nyt live-foredrag, hvor han deler ud af sit liv som YouTube’er. Det foredrag var Fredericia AVISEN til denne torsdag aften i Tøjhuset sammen med godt 100 fremmødte gæster. Jeg tør godt afsløre allerede nu, at Fredericias AVISENs udsendte var blandt de ældste.

Foredraget har fået titlen Internetstjerne? Og udoverover at fortælle om hans egen vej, som multiallergisk knægt fra Svendborg til ombejlet Youtuber, så skulle vi se et show, hvor Rasmus reflekterede over sin egen status og ikke mindst satte spørgsmålstegn ved, hvor meget internetstjerne han egentlig er og har lyst til at være. Showet har egentlig først premiere den 26. Februar, men allerede i dag var vi prøveklude til det første foredrag i serien.

Nicolai og Rasmus Brohave. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Indrømmet, jeg har taget en af Brohave-generationens følgere med. Min bonussøn Nicolai, han er 10 år og er meget begejstret for dagens foredragsholder. Der bliver også totalt stille i salen, da lyset dæmpes og flere af dagens foredragsgængere sætter mobilen på lydløs, men dog stadig holder sig online på diverse medier. Et par blandt publikum har købt store fadøl, men ellers er det cola, chips og lignende, der står på bordet. Nicolai afbryder mig i skriveriet, “Andreas, vil du godt tage et billede af mig og ham bagefter”?

Rasmus Brohave bliver præsenteret og løber på scenen og starter med et fyrværkeri af ord. “Jeg har set Landsoldaten, den gule port, alle de fede steder, og jeg er glad for, at I er kommet”, startede Rasmus Brohave. “Forældrene tænker måske – hvem fanden er det?” – Den sætning fik folk til at grine. “I skal tænke mig som en ung Michael Meyerheim”. Okay, showet er i gang – og jeg tager en pause fra skriveriet, men vi er snart tilbage”.

Okay, vi er tilbage. Nicolai og flere i salen både filmer og tager billeder, imens Brohave genfortæller sin livshistorie, herunder det at blotte sine svage sider i livet. “Folk kan godt lide at høre om Rasmus, og ikke en stjerne. Men omvendt, er jeg en internetstjerne, men hvad er det så?”

Foredraget tog fat på mange af de problemstillinger, som Brohave og andre YouTubere/internetstjerner møder i virkeligheden. Fordommen om, hvad de tjener, hvem de er, om at klippe videoer og andet godt fra den 20-årige YouTuber.

Når man samtidig som far til flere børn, har læst elementer af Brohaves bog, så er dagens foredrag ikke en fremmede seance. Vi når forbi Brohaves første YouTube-film, Vlog og andet godt. Guldtuben, berømtheden og ikke mindst det ikke at ønske at være berømt. Om pinligheden, udfordringer, dygtiggørelse og træning. Lysten til at underholde – “Jeg var drevet af det, som lille sang jeg ind i en blyant – og jeg sang dårligt”. Flere gange undervejs fik Brohave både følgere og forældre til at grine med, og både øjne og smil rundt om de runde borde med stearinlys talte sit eget sprog. Folk kunne lide Brohave.

Nicolais øjne lyser – Brohave har fødselsdag samme dag som ham. Lykken er gjort. Kompleksiteten er let og alle kan være med her. Foredragets filosofiske elementer udebliver, men storytelling og flow leverer Brohave i lind strøm. Han er naturlig på scenen og med eksempler fra livet som YouTubere guider han tilhørerne igennem sit liv.

Livsfilosofi, tomhed, falske virkeligheder, usynlighed og valg i livet er dog noget, som Brohave kan tale med om. Samtalerne med forældrene, om YouTube, hobby, selvstændighed og andre lidt tungere emner, finder også vej til Brohaves nye Internetstjerne?-foredrag.

Likes, økonomilinjen, iværksætteri, reklamer, kreativiteter, UNICEF, mobilmisbrug og ikke mindst det at blive bekræftet i det man laver. Brohaves afhængighed af telefonen, men også om depression ved ikke at få nok likes. Likes kunne ligeså godt være en pose matadormix, ifølge Brohave. “De er rare og bekræftende, men man skal passe på, at det ikke stiger en til hovedet.” Jantelov, haters og andet godt tager plads til foredraget.

Jeg vil helst ikke fortælle meget mere, fordi I skal jo selv have lejlighed til at møde Brohave og historien om internetnettet og det at være kendt ved børnene, og meget ukendt hos forældrene. Hvad ser børnene? Hvorfor sætter forældrene sig ikke ind i, hvad vi laver? Mange forstår ikke, hvad “vi” laver.

“Jeg er glad for, at I gider at se mine videoer. Jeg kunne droppe ud af gymnasiet, fordi I støttede mig. YouTube var for mig, det der startede det hele. Jeg har lavet min egen uddannelse, jeg kan ikke lave YouTube til jeg dør, men jeg kan lave TV nu,” sagde Rasmus Brohave og takkede for, at alle lyttede. Klokken 19.18 blev Brohave klappet ud af de meget begejstrede tilhører og han sluttede af med en ekstra opfordring: “Følg jeres drøm”!

Eiqu Miller og Nicolai. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Om Rasmus Brohave

Rasmus Brohave er med mere end 250.000 faste abonnenter på YouTube og mere end 290.000 følgere på Instagram en af landets suverænt største internetfænomer. Derudover er han UNICEF-ambassadør og har optrådt i et hav af TV-programmer både som vært og gæst.

Rasmus’ mantra har altid været “at han bare gerne vil underholde”, hvilket resulterede i hans første YouTube-video i 2012. Siden har hvad der startede, som en hobby udviklet sig, ikke blot til en livsstil, men til et regulært fuldtidsarbejde, hvor seriøse såvel som useriøse, emner bliver taget op alene eller i selskab med andre velkendte ansigter. Et arbejde som ligeledes har indbragt flere anerkendelser fra fx Guldtuben og i litterære sammenhænge Orlaprisen for bogen: “Sådan blev jeg Rasmus Brohave” (2017).

Internetstjerne? er Rasmus Brohaves første live show som publikummet i Fredericia bliver de første til at få en smagsprøve på. ​ ​Det henvender sig både til alle hans mange faste følgere og til forældre og folk som bare er interesserede i, hvordan det foregår bag facaden hos en af de få YouTubere der virkelig er braget igennem og har skabt en skare på hundrede tusinder af følgere.

https://mikeno.dk/t262/M%C3%B8d%20og%20lyt%20til%20foredrag%20med%20Umahro%20Cadogan%20fra%20%22Spis%20dig%20rask%22
Annonce – køb billet her