Opdateret 7/12. DA har fundet en fejl i rapporten, der giver Fredericia en lidt dårligere placering end først udmeldt.

Dansk Arbejdsgiverforening udarbejder løbende rapporter for kommunernes beskæftigelsesindsatser – og på den nyeste liste tordner Fredericia Kommune frem. På den seneste liste scorede man bundkarakterer, denne gang er man at finde på en 49. plads.

De seneste år har set sorte ud for Fredericia Kommune, hvis man tager placeringerne i diverse rapporter i betragtning. Bundplacering efter bundplacering er indkasseret, men det er slut nu – hvis det står til Fredericia Byråd. En ny politisk linje, en omstrukturering af hele arbejdsmarkedsområdet og en analyseenhed er blot nogle af de ting, der skal få skuden på ret køl, i stedet for at den fortsætter ud over afgrunden.

“Det føles rigtig godt. Uanset hvilken undersøgelse man har set de seneste år, så har vi taget dem seriøst og alvorligt. Tallene fortæller en historie om hvor vi er. I dette tilfælde ligger vi et super godt sted, og det er jeg enormt glad for”, siger Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind.

Den seneste rapport vise fremgang, som det ses her:

Men denne gang er der yderligere fremgang at spore.

Sådan opgøres kommunerne

Når kommunerne skal opgøres er det med udgangspunkt i 10 parametre, der til sidst danner en samlet vurdering.

  1. Det gennemsnitlige antal uger inden ledige kommer i beskæftigelse.
  2. Andel langtidsledige personer ift. bruttoledige personer.
  3. Jobsøgning blandt ledige kontanthjælpsmodtagere.
  4. Andel langtidsforsørgede, der får en virksomhedsrettet indsats.
  5. Andel kontanthjælpsmodtagere med første samtale inden for den første uge.
  6. Samarbejdsgrad med virksomheder.
  7. Andel ledige fleksjobbere.
  8. Andel jobparate kontanthjælpsmodtagere.
  9. Andel kontanthjælpsmodtagere i småjobs.
  10. Beskæftigelsesministeriets benchmarking af offentligt forsørgede i kommunerne.

For at nå frem til et samlet resultat, er der foretaget en samvejning af resultaterne i de individuelle sammenligninger. Hver kommune er tildelt et antal point svarende til deres placering, og disse point lægges sammen i den samlede vurdering af kommunernes resultat. Hvert målepunkt vægter 10 pct. i den samlede vurdering.

Samlet 49. plads

Ud fra de ovenstående kriterier er Fredericia med i den bedste halvdel. Fredericia stormer frem, og bundplaceringerne er fortid, fortæller formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind.

“Det viser, at vi er på rette vej. Det seneste år har vi brugt mange ressourcer på beskæftigelsesområdet til gavn for borgerne og virksomhederne. Jeg tror vi går ind i en sæson, hvor vi kommer til at se bedre og bedre resultater”, siger Peder Tind til Fredericia AVISEN.

MålparameterPlacering
Det gennemsnitlige antal uger inden ledige kommer i beskæftigelse32
Andel langtidsledige personer ift. bruttoledige personer29
Jobsøgning blandt ledige kontanthjælpsmodtagere89
Andel langtidsforsørgede, der får en virksomhedsrettet indsats77
Andel kontanthjælpsmodtagere med første samtale inden for den første uge60
Samarbejdsgrad med virksomheder40
Andel ledige fleksjobbere17
Andel jobparate kontanthjælpsmodtagere25
Andel kontanthjælpsmodtagere i småjobs36
Beskæftigelsesministeriets benchmarking af offentligt forsørgede i kommunerne87
Samlet49

“Det bliver endnu bedre – det ved vi”

Som det ses ovenfor er Fredericia rigtig godt placeret i mange kategorier, omend der også er mere problematiske steder. Men Formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind, er særligt glad for syttende pladsen i antallet af ledige fleksjobbere – og han slår fast, at vi næste gang leverer et endnu bedre resultat.

“Når det kommer til mål nummer 7: ledighed blandt jobklare fleksjobbere. Der er vi på en syttende plads, med tal for 2018. Det er et rigtig flot sted vi ligger, men kigger vi på 2019, som ikke er med her, er der skabt indtil nu 144 nye fleksjob – og det er underskrevne aftaler. Målet for i år er 164, så vi er 20 fra målet – og vi når i mål”, lyder det sikkert fra Udvalgsformanden.

“Når vi i 2019 har er mål på 164 nye fleksjob, i forhold til at vi i 2018 havde 114, så viser det, at vi formentlig kommer til at ligge endnu bedre. Vi vil skabe et så rummeligt arbejdsmarked som muligt, og det er vi godt på vej til”, slår Tind fast.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Mange aktører skal have en tak

Der er blevet sat politisk retning, og der har været udvist politisk mod. En gennemgribende reformation af jobcentret er igang, og det er med konkrete anbefalinger fra en analyseenhed. Man har fundet skeletterne i skabet og fremlagt dem for offentligheden. Det kræver stort politisk mod at vise, at man ikke klarer sig særligt godt. Men det er ikke hans politiske kollegaer, som Peder Tind retter den primære tak. Der er to andre aktører, der fortjener et skulderklap.

“Der skal også være en klar tak til de virksomheder der taget et stort ansvar, men i høj grad også vores dygtige medarbejdere i Jobcentret. Vi er ikke mål, men vi er på vej – og det går godt”, lyder det til slut fra en tydeligt stolt udvalgsformand. 

Du kan læse hele rapporten her.

http://www.enggaard.dk/

Skriv et svar