Forside Fredericia Rapperen Koolbandi/Kølig Kaj/Ogger/OMC optaget i Hall of Fame

Rapperen Koolbandi/Kølig Kaj/Ogger/OMC optaget i Hall of Fame

DEL

Kunstneren og rapperen Thomas Lægaard blev i lørdags optaget i Dansk Freestyleraps Hall of Fame. Det foregik i Amager Bio, hvor der samtidig blev afholdt DM i Freestylerap.

Fredericia Avisen fangende rapperen for en kommentar, da denne var i Fredericia igen mandag morgen:

”Det var en dag, jeg kan mærke betød noget for mig. Så jeg havde valgt at lade alle mine forventninger til aftenen vente, til selve oplevelsen, så jeg kunne få den i ”real time”. Derfor var specielt turen til København en anderledes nydelse. Jeg havde valgt at lade en kammerat køre bilen, så jeg i ro og mag, kunne nyde turen til København. Det gjorde også, at jeg kunne tænke over den tid, jeg havde brugt som tidlig freestylerapper i 80’erne, hvilket gjorde, at jeg forstod og anerkendte, at min indsats skulle præmieres med en optagelse i Hall of Fame”.

Hvordan forløb din aften så?

”Vi ankom til Amager Bio, imens DM-konkurrencen er i gang. Jeg lytter til flere ”battles” og kan se, at min dømmekraft er intakt, da jeg mener det samme som dommerne hele aftenen igen. Der er ikke meget, der har forandret sig, der kan stadig være langt mellem snapsene, så det at være freestylerapper og kunne underholde, er stadig en mangelvare, hvis nogen skulle have lyst til at prøve kræfter med denne kampform”, fortæller Thomas og fortsætter:

”Jeg hører hurtigt nogle stykker, som jeg regner med når langt. To af dem ender da også i finalen, og lige inden finalen var også øjeblikket, hvor vi skulle optages i Hall of Fame. Efter at have set alle deltagerne følte jeg en ro i kroppen, da jeg ikke skulle præstere noget. Først blev Michael CUP og Thomas Enghave optaget i Hall of Fame for deres kæmpearbejde med MC Fightnight, efter dem var turen kommet til mig. Min gode ven og kollega, Michael ”Jøden”, skulle optage mig i Hall of Fame. Han holdt en skør og sjov tale, inden mikrofonen pludselig var min. Jeg kom med en kort takketale, der naturligvis var uforberedt, hvor jeg blandt andet takkede publikum, for uden dem, var freestylerap ikke så stort. Jeg lagde også vægt på, at man aldrig skal grine af en freestylerappere, for hver gang en freestylerapper stiller sig op og rapper, er der noget på spil, og det er et mod, de færreste har.”

Kejser A blev som den sidste optaget i Hall of Fame.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen

Rappede du derovre?

”Nej, det gjorde jeg ikke, når man optages som legende, er det bedst at opføre sig som en legende, og legender rapper ikke på kommando. Legender vågner derimod op mandag morgen og skal søge job på Jobnet”.

Alt i alt havde Thomas Lægaard, der i denne verden, er kendt som Koolbandi, Kølig Kaj, Ogger og OMC, en god aften og han vil gerne takke folkene bag DM i Freestylerap for at optage mig i Hall of Fame.