Sidst Fredericia AVISEN var på besøg ved Randalhave Sø herskede kaos, invasionen af dunhammere havde ødelagt vandspejlet i regnvandsbassinet. Vi var i dag tilbage for at se, hvordan det hele stod til.

Det var i oktober at vi besøgte Randalhave Sø hvor Forstas, Fredericia Spildevand og Energi A/S havde gang i en stor rensning.  Søen var dengang næsten forsvundet og der var slet ikke plads til fugleliv. De mange dunhammere havde taget over og rådyrene var næsten forsvundet formodet udklækning af svælgbremser.

Randalhave sø
Randalhave Sø i oktober. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

I dag er det et helt andet syn der venter en, søen er totalt trimmet og alle stier er farbare selv hvis man er gangbesværet. Der er ikke synet af en dunhammer i miles omkreds og træerne er trimmet og klar til forårets vækst.

Randalhave Sø
Randalhave Sø i december. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Årstiden taget i betragtning kan der nu se en smule nøgent og kedeligt ud, men der går ikke mange måneder på den anden side af jul før end farverne begynder at komme.

Randalhave Sø
Der er tyndet ud i træerne omkring søbredden. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Der var desværre ikke synet af hverken rådyr, svaner eller ænder i dag, men nu er der både god plads i vandet og på bredden. Derimod var der allerede lidt liv i vandet, ved rensningen så man flere skaller der måtte lade livet, skallerne var kommet selvom søen ikke er natur skabt. Vi kan ikke garantere det var en skalle der sprang i vandet men det er et kvalificeret bud.

Randalhave Sø
Søen set fra rensningsenheden. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Regnvandsbassinet kaldet Randalhave Sø er daglig gåtur for mange hundeluftere, det er ikke til at se, da det er et sted, hvor folk rydder op efter sig selv og deres dyr. Da vi forlod søen i dag efter at have gået live på Fredericia AVISEN kom der også en hundelufter og parkerede bilen for at få motion til begge, bådehundeejer og hund.

Randalhave Sø
Stubbe ved søbredden. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Sådan ser Randalhave Sø ud i dag:

Sådan så Randalhave Sø ud i oktober:

https://goo.gl/MSbg7k