Fredericia AVISEN havde en god samtale med Rainer Gassner, som virkede overraskende rolig over både at have åbnet op for gæster og et kommende Michelinguidebesøg.

Det er noget helt specielt i sig selv at stå i den flotte nye Restaurant TI TRIN NED, men at føle stemningen er noget helt andet. Selvom der er ruder og udsigt mod Lillebælt, hvor lyset står smukt mod havet, så er den hyggelige kælder atmosfære intakt. Rainer og Mette Gassner har skabt en international stemning få skridt fra havet. Faktisk er den så godt placeret, at man ville kunne sejle dertil i sin lystyacht og gå næsten direkte ind på TI TRIN NED.

TI TRIN NED
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia

Michelin Guiden

Hvert år udkommer Michelin Guiden og er det ypperste en restaurant kan sigte efter, der uddeles fra 1 til 3 stjerner. Ideen om Michelin Guiden går helt tilbage til år 1900. Den legendariske franske dækfabrikant André Michelin lavede en guide, som skulle hjælpe autoværksteder og bilforhandlere med at hjælpe bilejerne med at finde benzintanke, værksteder og i mindre grad overnatnings- og spisesteder.

I dag er det den fornemmeste guide, når det kommer til gastronomi. Tidligere var det kun restauranter i hovedstaden, som kunne findes i guiden indtil 2015. Herefter har TI TRIN NED været at finde i guiden i både 2017 og 2018, det i sig selv har været noget af en præstation, det har i den grad sat Fredericia på det kulinariske Danmarkskort. Men nu er det et nyt år og ikke mindst nye lokaler på Toldkammeret 9, der venter når Michelinguiden gæster Fredericia inden længe.

TI TRIN NED
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia

“Jeg er meget rolig, jeg er stolt over den atmosfære, vi har skabt her. Vi betragter egentligt alle vores gæster, som var de potentielle Michelinguidegæster, så på det punkt betyder det ikke noget, om vi bliver bedømt. Vi har en høj standard og jeg synes, vi har formået at få kælder stemningen med her også”, siger Rainer.

Indretningen

Indretningen er af meget høj international standard og specielt en ting, bliver jeg nødt til at høre mere om, det er væggene som ligner noget meget specielt træ. De runder, når de kommer til hjørnerne, det er med til af skabe associationer om kælderen i Norgesgade.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia

“Det er fordi, vi ligger på en gammel skibsværftsgrund, at væggene er lavet af jern, og dem der kender Fredericia fra de gamle dage, de er vant til at se stål og lignende. Så det er et oplagt materiale at bruge. For at gøre det varmt og blødt, så er det blevet behandlet på forskellige måder, så det giver den der hygge og varme, og den dejlige effekt, som der er her nu”, siger Rainer.

TI TRIN NED
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia

Det viste sig, at jeg tog fejl af materialevalget, det var stål som først var blevet sandblæst, så poleret og pudset op med linolie.

“Rundingerne er til for at bløde lokalet lidt op, fjerne nogle af de der hårde kanter. For det er jo en betonbygning, vi ligger i. Men vi tager de hårde kanter fra lokalet med og bløder dem lidt op, viser lidt rundinger og gør det lidt mere hyggeligt og atmosfære-fyldt”, siger Rainer.




https://v2.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/75792?&q=bfca6cb8-b6ef-4f9b-a461-5fc0df3d33f7&p=ac59dc39-9c9a-4478-a92d-3e9c45981ec1&ts=1548747233&c=billetten&e=201801&rt=Safetynet&h=071f614d8fc8d0f6740d5bd5412f499a
Køb billet her