Railhouse Bash er en tilbagevendende minifestival som er klar for andet år i træk. Arrangementet er gratis og Ungdommenshus er klar til at se feststemte gæster.

Rockabillykulturen har vokset meget gennem de sidste år og der er garanteret brylcreme i håret og sus i skørterne, når festlighederne er i gang. Rockabilly folket sætter en dyd i originaliteten og moden fra 50’ernes USA. Det er en fest i sig selv at se, når deltagerne har gjort deres ypperste for at sætte den sidste krølle eller måle det perfekte opsmøg på cowboybukserne.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Endnu engang bliver den store parkeringsplads foran Ungdommenshus fyldt op med amerikanerbiler, veteranbiler og selvfølgelig også veteranmotorcykler og scootere. Det er lidt spontant, hvad der kommer, men sidste år var der cirka 50 biler og 20 til 30 cykler.

Selvom man ikke er en del af kulturen, er det en unik mulighed for at se kulturen gratis på egen hånd. Sidste år deltog mellem 350-400 gæster i løbet af dagen, og arrangørerne håber på, at endnu flere vil slå vejen forbi i år.

Udover at der kommer mange fede biler og musikprogrammet, som vi kommer til om lidt, så er der gode muligheder for lækker mad også. Cafe Mair’s kommer og serverer vegetar og vegansk mad, samt at der kommer en rigtig oldschool pølsemand med sin pølsevogn.

Flameboy er dagens DJ og han har stil og ikke noget falder ud af konceptet.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Arrangementet starter kl 12.00 og slutter klokken 00.00, der er mulighed for at sove i telt eller campingvogn, så der er ikke nogen undskyldning for at blive i Fredericia, hvis man kommer langvejs fra.

Klokken 15.00 WILD WAX COMBO

Klokken 18.00 GREEN KRYPTONITE

Klokken 21.00 JC Hawkins & His Model A Playboys

Udover det stærke musikprogram kommer der ligeledes boder med loppefund og vintage items fra 50erne.

Mød op på Ungdommenshus i Norgesgade på lørdag og få svinget danseskoene eller få en på opleveren.