Over 43.000 fra hele landet har i løbet af få uger hørt Radio Mælkebøttens podcastserie ”I fodsporet på Luther” på blandt andet Youtube. Omdrejningspunktet for podcast’ene er Martin Luther, som bekendt var reformator. Det er Folketinget der har bestilt produktionen af podcast’ene. Men de er faktisk ikke kun populære hos podcastbrugere.

Over 100 radiostationer over hele landet har modtaget og sendt udsendelserne, som de naturligvis har fået gratis af Fredericias lokalradio. Det betyder altså, at hver udsendelse er nået ud til cirka 170.000 lyttere.

Serien har i øvrigt modtaget stor ros fra både fagfolk, dvs historikere, og ikke mindst lyttere over hele landet. Det er journalist Jan Simmen der har stået for indholdet.

Selv om en udsendelsesrække om Luther, som en del danskere måske ville opfatte som tørt, ikke kan konkurrere med populære kattevideoer, så har der alligevel været mange tusinde inde og høre udsendelsen på youtube. Det på trods af, at youtube i bund og grund er et filmmedie, og der her altså ”kun” er tale om lyd. Tallet stiger i øvrigt for hver dag der går. Den sidste udsendelse, som er en humoristisk vinklet men seriøs udsendelse om Luther, blev alene den første dag downloadet over 2500 gange. Det tal stiger fortsat dagligt.

Forklaringen bag den store succes er, at der er arbejdet meget med lydbilleder. Altså at det til sidst minder lidt om et gammeldags hørespil, selv om der stadig er tale om journalistiske produkter, med interview osv.

Udover youtube kan udsendelserne findes på soundcloud, iTunes og naturligvis på diverse radiohjemmesider. Du kan selv lytte til serien på http://radiomb.dk/historie  eller finde en oversigt over youtube podcast’ene på http://freelance-danmark.dk/luther.htm