Radikale Venstre har fået en ny landsformand. Det blev Mikkel Irminger Sarbo, som efter et kampvalg på partiets landsmøde i Nyborg overtager faklen fra Svend Thorhauge, der på forhånd havde meldt ud, at han ikke ville genopstille.

– Politik er de sidste 20 år blevet ekstremt professionaliseret. Borgerengagement er klemt i central kampagnepolitik, hurtige overskrifter og hård lobby. Jeg vil stille mig i spidsen for et Radikale Venstre, som engagerer mange flere danskere i demokratiet og rækker ud til civilsamfund og erhvervsliv. Sammen finder vi de bedste løsninger for at udvikle samfundet, siger Mikkel Irminger Sarbo, nyvalgt landsformand for Radikale Venstres landsforbund.

Mikkel Irminger Sarbohar en lang historie i partiet og har besiddet flere formandskaber, blandt andet som formand for Hovedstadens Radikale Venstre.

Mikkel Irminger Sarbo afløser Svend Thorhauge, der har været partiets landsformand siden 2015.

– Det er med stor fornøjelse, jeg kan give stafetten videre til Mikkel. Det er en vigtig opgave i vores parti, som Mikkel nu står med. Vores parti har lige siden 1905 kæmpet for det enkelte menneskes mulighed for at gøre sig gældende i verden. Vi er en mangfoldig skare af engagerede medlemmer, som hver dag kæmper for frihed i fællesskab og landsformanden skal understøtte både hver enkelt og alle sammen. Det er en stor opgave, men den er det hele værd, siger Svend Thorhauge.

Mikkel Irminger Sarbo blev valgt på Radikale Venstres landsmøde i kampvalg med Clara Halvorsen og Christian Holm Donatzky. Landsformanden bliver valgt for et år ad gangen.

På landsmødet fandt Radikale Venstres landsforbund også ny næstformand. Det blev Sanne Klietsch, der blev valgt i kampvalg med Hanne Roed.

I Radikale Venstre er der en opdeling mellem folketingsgruppen på den ene side og partiorganisation på den anden. Mikkel Irminger Sarbo er nyvalgt landsformand for partiorganisationen, Radikale Venstres landsforbund, mens Sofie Carsten Nielsen fortsat er politisk leder for folketingsgruppen.

BLÅ BOG

Mikkel Irminger Sarbo er kandidat i strategi, organisation og ledelse, og så er han desuden MBA fra MIT. Han har stor erfaring som iværksætter og erhvervsdrivende. Blandt andet er han grundlægger og ejer af en række danske virksomheder i sundheds- og restaurationsbranchen. Tidligere har Mikkel været seniorkonsulent i et internationalt PR-bureau og politisk rådgiver for en række globale virksomheder.

Mikkel har en fortid i Radikal Ungdom og har sidenhen udbygget sit kendskab til alle dele af partiet som aktiv i næsten alle dets fora. Blandt andet har Mikkel haft en række forskellige formandskaber i blandt andet Hovedstadens Radikale Vælgerforening og Uddannelsesudvalget. Han har derudover været medlem af Hovedbestyrelsen i 20 år og stillet op som Folketingskandidat.

De seneste 8 år har Mikkel specialiseret sig i formands- og bestyrelsesarbejde – blandt andet i Coop Amba og Coop Invest. For øjeblikket sidder han i bestyrelsen i DFHO.