Fredericia Teater er fortid, men fremtiden er allerede på vej. Fredericia Musicalteater er en realitet – Fredericia Byråd har oprettet den selvejende institution og Folketinget har afsat midler til teateret. Selvom publikumstallene for Fredericia Teater taler for sig selv, så var og er der markant færre penge til det end andre teatre i Danmark. Men for Christian Rabjerg Madsen, medlem af Folketinget (A), er Fredericia Teater en afgørende kulturinstitutioner for Trekantområdet.

Hvordan ser du Fredericia Musicalteater og satsningen på musicalgenren?

“Det er vigtigt for os, at vi får genskabt den kunstneriske kraft der var i Fredericia Teater tidligere før konkursen. Det løftede musicalgenren nationalt og det er klart, at det også blev et regionalt og lokalt samlingspunkt. Jeg tror det er fornuftigt at holde sig i genren”, siger Christian Rabjerg Madsen, folketingsmedlem for Socialdemokratiet.

Christian Rabjerg Madsen (A)

“Udefra set er det fornuftigt, at man fokuserer kræfterne der hvor man har opbygget en talentmasse og store kunstnere indenfor genren. Man har lavet et kraftcenter i Fredericia. Det er også derfor vi sætter ind nu, for man kan ikke genrejse det om 5-10 år. Det er nu man har muligheden for at genskabe det”, fortsætter han.

Hvad betyder det med et teater af den kaliber udenfor storbyerne?

“Trekantområdet med Fredericia, Vejle og Kolding udgør på mange måder et stærkt byfællesskab. Det er vigtigt, at man kan få store kunstneriske oplevelser uden for København og Aarhus. Så derfor er det også vigtigt, at vi kan genrejse en så vigtig kulturinstitution i Fredericia”, svarer Rabjerg.

“Jeg er glad for, at vi har lavet en løsning her med politisk enighed om vi skal genrejse det her og på sigt finde ud af hvordan man kan indplacere sig. Jeg er glad for ar vi har givet et ret højt beløb, selvom der har været en konkurs. Det er at tænke ud af boksen – og der vil vi gerne gøre for at sikre et rigt kulturliv og stærke kulturelle oplevelser”, fortsætter han.

Læs også

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Karen Møberg
Karen Møberg
12:58 - 31. januar 2021 12:58

Det forudsætter jo, at der er penge til det, uden at det skal ramme de svageste i Fredericia, som vi har set gennem mange år, for rigtig meget har haltet i Fredericias baghave.