1. juni træder Kolding nye bybusnet i kraft. Inden da kan du deltage i en quiz på Kolding Kommunes hjemmeside, hvor du kan vinde rejsekort til bussen og samtidig blive klogere på, hvordan bybusserne kommer til at køre fremover.

“Quizzen, som består af ni små konkurrencer, kommer til at løbe over en periode på ni dage 8.-16. juni. Hver dag udlodder vi 500 kr. på et Rejsekort til transport i bybussen og anden offentlig trafik,” siger trafikplanlægger Karina Mortensen, Kolding Kommune.

Quizzen er et af de initiativer, som skal gøre borgerne dus med det nye bybusnet.

“Vi er godt klar over, at det kan virke som en stor mundfuld for mange, når vi laver om på både ruter og køreplaner. Quizzen kan forhåbentlig på en sjov måde få folk til at interessere sig for det nye bybusnet, så overgangen bliver lidt lempeligere,” forklarer Karina Mortensen.

Ny konkurrence hver dag

I de ni dage, hvor quizzen kører, vil der hver dag blive præsenteret en ny bybuslinje på kolding.dk efterfulgt af fire spørgsmål.

“Svarene på spørgsmålene kan man finde ved at kikke i de nye køreplaner, studere rutekortet og/eller bruge rejseplanen.dk. På den måde bliver folk fortrolige med, hvordan det nye bybusnet er opbygget, og hvor de hurtigt kan finde information,” forklarer Karina Mortensen.

Konkurrencen starter 8. juni på www.kolding.dk/busquiz. Vinderne af de enkelte konkurrencer får direkte besked.

Om det nye bybusnet

Det nuværende bybusnet stammer fra 1988. Gennem årene er rutenettet flere gange blevet tilpasset og justeret, men nu trænger det til en gennemgribende renovering.

Blandt fordelene ved det nye bybusnet kan nævnes hurtigere rejsetid. Alle bybusser kommer til at køre gennem byen uden pauser og ventetid i Klostergården, og flere af ruterne forenkles.

Det bliver også lettere at tage bussen til og fra arbejde. Dels fordi busserne starter tidligere om morgenen og slutter senere om aftenen, dels fordi der oprettes en særlig industrilinje, hvor især erhvervsområderne i det nordlige Kolding får en bedre dækning.

På samme måde udvides rutenettet til at omfatte nogle af Koldings nye boligområder, f.eks. i Dalby og Vonsild, mens destinationer med mange passagerer får flere afgange.

Blandt svaghederne kan nævnes, at der vil være få afgange på ydertidspunkter, ligesom forbindelserne mellem de enkelte linjer forringes på disse tidspunkter. Betjeningen af Drejens er heller ikke optimal.

Du kan læse mere om det nye bybusnet på www.kolding.dk/nytbybusnet.