Taulov BMX fik onsdag eftermiddag overrakt GF’s Trafikpris, der er blevet givet til BMX-klubben på baggrund af deres pumptrack-projekt.

Overrækkelsen af prisen fandt sted på en solbeskinnet eftermiddag ved Børnehaven Spiren, hvor først Lars Binderup Larsen, overlæge fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital og formand for GF Fondens trafikpriskomite, tog ordet.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Jeg har glædet mig meget til at komme her til Taulov, da jeg hørte rygter om at der var børn, som var dygtige til at cykle – og det er I kan jeg se. I er seje til at cykle på pumptrackbanen,” sagde Lars Binderup Larsen og fortsatte:

“Når vi sidder i GF Fondens trafikfond og skal finde projekter, som vi gerne vil støtte, er det svært at finde ud af hvad man skal vælge, men da jeg så jeres projekt her med pumptracket, så var vi ikke i tvivl om, at det lyder spændende. Det er en god måde at få børn til at synes, at det er sjovt at cykle, da det er vigtigt, når man er i trafikken, så man ikke vælter og ikke kommer til skade.”

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Efterfølgende tog GF TrekantOmrådets bestyrelsesformand, Jens-Peter Riis Jensen, ordet og sagde:

“Det er en fornøjelse at vi har nogen der tager intiativ til børns sikkerheds på cykel,” sagde han og overrakte prisen på 32.000 kroner til Palle Dyhre fra Taulov BMX.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det betyder meget at få den her støtte og opbakning. Projektet startede sidste sommer, da vi ville have flere medlemmer og så fik jeg ideen med et mobilt pumptrack og prøver at skabe børnenes interesse for cykling på den måde,” sagde Palle Dyhre og fortsatte:

“Vi har fået 20 medlemmer i foråret i BMX-klubben, og det er vi godt tilfredse med. Vi har fået positive tilbagemeldinger på skoler vi har været ude ved. Nogle fortæller, at når de er på cykeltur, at de kan se børnene er meget mere sikrer på cykel, og de oplever at flere cykler til skole. Så det er med til at udbrede det samfundsmæssige i det også, og i foråret har jeg været i gang med at udbrede projektet,” sagde Palle Dyhre.

Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Fredericia AVISEN ønsker Taulov BMX tillykke med prisen på de 32.000 kroner, og ser frem til at se flere sikre børn på cykler i trafikken.

https://www.6juli.dk/