Trist, utilfredstillende og bekymrende. Det har været overskriften i mange medier, fordi antallet af tvangsindlæggelser- og behandlinger, desværre er stigende. Helt i modsætning til intentionen om, at vi skulle have færre tvangsbehandlinger. Det er desværre også gældende i Region Syddanmark.

Jeg er helt enig i overskriften – det ER faktisk rigtig trist, og slet ikke spor opmuntrende læsning. Men vi skal også huske, at Psykiatrien, igennem mange års borgerligt styre, har været underlagt voldsomme krav om effektiviseringer. Ser vi på Psykiatrien som helhed, så er der kendte udfordringer med at rekruttere veluddannet personale. Der er fortællinger fra personalet om mange alene aften- og nattevagter, og der indskrives flere retspsykiatriske patienter på almen psykiatriske afdelinger. Det må være klart for enhver, at psykiatrien i mange år har været i knæ, og manglet ressourcer.

Heldigvis har vi nu en Regering, der sammen med sine støttepartier, har fået sendt 600 mio. kr. ud til Psykiatrien i 2020. Heraf fik vi 120 mio. kr. i Region Syddanmark. Så der er kommet mere fokus på velfærdsområderne, også psykiatrien.

Efter min mening, hjælper penge ikke alene. Vi skal have uddannet flere psykiatere og sygeplejersker, og arbejdspladsen skal gøres mere attraktiv. Ellers er vi jo lige vidt, hvis vi ikke kan rekruttere på grund af dårlige arbejdsvilkår. Dernæst skal vi kigge på nye metoder i psykiatrien. Hvis nogen spørger mig, så vil jeg foreslå, at vi får langt mere meningsgivende aktivitet ind i psykiatrien og samtaleterapien, skal styrkes. Det skal ikke alene handle om den rette medicin.

Det er en voldsomt grænseoverskridende oplevelse for både patient og pårørende, når man trykker på den røde knap og foretager en tvangsindlæggelse – eller behandling. Vi har en forbandet forpligtigelse til at forebygge hyppigheden. Så lad os i fællesskab arbejde hen imod en ny Psykiatriplan, som lovet af regeringen. Jeg håber den kommer inden længe – vi kan ikke være andet bekendt.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer