På sundhed.dk finder du Promilleguiden, som viser dig, hvor meget du kan drikke, og hvordan de forskellige alkoholiske drikkevarer påvirker din krop.

Årets julefrokoster nærmer sig med hastige skridt, og derfor kan det være en god idé at få et indblik i, hvad alkohol gør ved kroppen og din sindstilstand. Promilleguiden på sundhed.dk viser, at din reaktion på alkohol blandt andet påvirkes af forventningerne til rusen, og hvor meget du i øvrigt er vant til at drikke.

Rusens varighed har også indflydelse på kroppens reaktion på alkohol. Hvis rusen varer mere end et par timer, kan du udvikle tolerans, som betyder at du selv med en høj promille ikke føler dig påvirket.

Promilleguiden giver dig et overblik over, hvad der sker med din krop når din promille stiger. Vidste du for eksempel, at du med en promille på 0,5 – 1 procent bliver ukritisk og risikovillig? Og at du med en promille på en procent har mindre kontrol over dine bevægelser og en markant dårligere balanceevne? Mere kritisk bliver det med en promille på to, hvor du kan risikere at miste bevidstheden, og en promille på tre som kan være dødelig.

Læs mere om Promilleguiden i Patienthåndbogen på sundhed.dk som viser dig, hvordan alkoholen påvirker dig genstand for genstand.

Ta´et kig her: www.sundhed.dk