Ghettolisten blev offentliggjort tirsdag formiddag, og den viser, at Korskærparken er røget af listen. Vi har talt med direktør for Boligkontoret Fredericia, Finn Muus, og Kasper Søstrøm, der er projektchef for den boligsociale helhedsplan.

I Fredericia har man kaldt Korskærparken for Danmarks flotteste ghetto, men det prædikat kan man nu fjerne efter offentliggørelsen af dette års ghettoliste.

»Det betyder meget for hele området, da vi ikke selv har syntes, at det har været en ghetto. Derfor er vi vildt lykkeligeover, at vi er røget af igen, og nu skal vi arbejde videre med området. Vi skal så langt væk fra det regneark, der afgører det, som muligt,« siger Finn Muus og kommer ind på, hvad der nu skal gøres af arbejde:

»Vi fortsætter vores samarbejde med Helhedsplanen og Kommunen, hvor der har været fremskudte indsatser med job og det kan vi gøre endnu mere i nu. Vi drøfter med kommunen, hvordan vi kan skabe mere beskæftigelse, og det er et område, hvor vi er gået frem. Vi har også indført fleksibel udlejning, og det er noget, der har virket,« fortæller boligdirektøren til AVISEN.

En af dem, der arbejder med indsatserne til dagligt er Kasper Søstrøm, der allerede har talt med de første glade borgere i Korskærparken, som ikke længere er en ghetto.

»Vi kommer af med et prædikat om, at man bor i en ghetto. Det er ikke sjovt for nogen. Vi har haft flere borgere forbi, der har sagt, at de er glade for at vi er kommet af,« siger Kasper Søstrøm.

Hvad betyder det for dig, at I er kommet af listen?

»Det er et cadeau til det samarbejde vi har udført sammen med boligselskaberne og kommunen, men vi er ikke færdige. Vi har fortsat to år tilbage af Helhedsplanen, og der skal stadig knokles hårdt,« siger Søstrøm.

Pt. er arbejdet med fællesskabet begrænset pga. Covid-19 situationen, men i stedet arbejdes der ekstra med indsatser omkring beskæftigelse, oplyser Kasper Søstrøm.

Penge fra Landsbyggefonden giver værdi

Landsbyggefonden finansierer størstedelen af den boligsociale helhedsplan i Fredericia, og det samarbejde er Jens Christian Lybecker fra Boli.nu meget glad for.

»Vi er rigtig glade for samarbejdet med Landsbyggefonden, for de kigger helhedsorienteret på byer og ikke på specifikke boligområder. Vi glæder os rigtig meget over dagens udmelding fra Transport- og Boligministeriet og ser frem til at fortsætte arbejdet med den boligsociale helhedsplan til glæde for områdets beboere og hele Fredericia Kommune,« siger Jens Christian Lybecker i en pressemeddelelse.

Fakta

Hvert år den 1. december offentliggør Transport- og Boligministeriet en liste over ghettoer og udsatte boligområder. Ved et udsat boligområde forstås et alment boligområde med mindst 1.000 beboere, hvor mindst to af følgende fire kriterier er opfyldt:

  1. Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse, overstiger 40 pct. opgjort som gennemsnittet over de seneste 2 år.
  2. Andelen af beboere dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer udgør mindst 3 gange landsgennemsnittet opgjort som gennemsnit over de seneste 2 år.
  3. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse, overstiger 60 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe.
  4. Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området (eksklusive uddannelsessøgende) er mindre end 55 pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer