Et nyt år bringer nye projekter. Boligkontoret Fredericia har en masse i støbeskeen for 2020, og derfor har Fredericia AVISEN sat Boligkontoret Fredericias direktør, Finn Muus i stævne til en snak om 2020, der blandt andet byder på et ungdomsboligprojekt i Kanalbyen og et stort projekt i Holbergshaven.

Boligkontoret Fredericia er Trekantområdets største boligorganisation og der er hele tiden stærke projekter i gang. Finn Muus startede med at tale om det helt store projekt, der forventes at blive igangsat i år, når de er godkendt i Landsbyggefonden. I blandt andet Holbergshaven, der er rækkehusene på Jens Baggesens Vej og Chr. Richardts Vej, hvor der er konstateret skimmelsvamp i flere af boligerne.

Det bliver en omfattende renovering og ombygning da man skal have alle gulvene op og indbygget tilgængelighed i planløsningerne, så man om nødvendigt kan komme rundt i sin lejlighed med en kørestol.

”I forbindelse med Ghettoudspillet fra den tidligere regering, blev alle bevillinger sat i bero herunder Holbergshaven, men vi har i Boligkontoret Fredericia valgt at fortsætte processen så vi er klar når der forhåbentlig er landet et nyt boligforlig her i starten af 2020” siger Finn Muus.

Det er uvist, hvornår der sker noget i projektet, da projektet har været under opsejling i flere år, og det kan Finn Muus også mærke hos afdelingens beboere.

”Nogle er selvfølgelig utålmodige hvilket vi godt kan forstå, da det ikke er med vores gode vilje, at vi ikke er kommet så langt som vi havde forventet, ikke mindst fordi vi forelagde det for beboerne helt tilbage i 2018. Vi ville gerne have haft alt på plads med økonomi og projektering i 2019, hvilket vi også havde udsigt til, men sådan er vilkårene,” siger Finn Muus, der ikke vil garantere noget, men han har en stærk formodning om at vi kommer i gang i 2020. Vi presser på alt det vi kan, da det normalt vil være en sag der vil have en første prioritet i Landsbyggefonden!

På Møllebo Allé i Erritsø administrerer Boligkontoret Fredericia, udover egne boligafdelinger, 90 lejemål for Boligselskabet BSB Erritsø, afd. 1. Der er et projekt, hvor der skal moderniseres og arbejdes med ombygning af boliger og tilgængelighed, fortæller Finn Muus. Et projekt der ligger i omegnen af 109 millioner kroner.

I Ringparken afd. 210, der omfatter boliger påIndre Ringvej, Egeskovvej, Haveplads og Nørrebrogade, er der også et projekt i støbeskeen, men hvad det konkret ender op med, kan Finn Muus ikke røbe endnu, da Boligkontoret Fredericia er i gang med en proces med Landsbyggefonden der omfatter en modernisering og ombygning. En proces hvor vi i første omgang er i dialog med afdelingsbestyrelsen men har orienteret beboerne om at der arbejdes med et projekt.

Til gengæld kan Muus fortælle om et projekt i afdeling 502 Østerbo.

Totalombygning af 29 vagtværelser

I afdelingen skal der foretages arbejder med nye tage, nye gavle, nye vinduer og udvendige døre, nyt ventilationsanlæg, nye badeværelsesgulve, nye vand- og varmeinstallationer, renovering/udskiftning af kloakken og renovering/udskiftning af køkkener og nye altaner. Yderligere erhverves grundstykket som ligger op til afdelingen, der tidligere har været ejet af Regionen, for at fremtidssikre udearealerne i afdelingen med plads til at opføre en ny blok med 6 eller 8 lejligheder.

I de to blokke med adresse på Fynsgade, kommer der elevator i hver opgang og lejlighedsindretningerne ændres, så de 29 vagtværelser ændres til 8 nye familie boliger.

Blokken mod Dronningensgade får ikke elevatorer.

Projekt i Kanalbyen

I Kanalbyen skyder det ene projekt op efter det andet i bydelen, der er i en rivende udvikling. Et af projekterne er Boligkontoret Fredericia en del af.

”Der er gjort plads til, at der kan bygges 40 ungdomsboliger skråt overfor Maskinmesterskolen,” siger Finn Muus om projektet, der udføres af Bach Invest, der også bygger ejerboligerne Promenaden på samme sted mellem Oldenborggade og Frederiks Kanal.

Finn Muus er generelt glad for området i indre by, og ser muligheder for at kunne bygge nyt der, men det er ikke noget han kan komme nærmere ind på endnu. Til gengæld vil han gerne have seniorboliger.

”Vi har i forvejen Kongens Punkt, I.P. Schmidt og Købmagergade, men der står 300 på ventelise hos Senior Bo Foreningen Fredericia. Derfor kunne vi godt tænke os nogle flere,” siger Finn Muus.

Ghettoliste ændrer intet

I december 2019 skete det igen. Efter at være røget af Ghettolisten i 2018 kom Korskærparken på igen.

”Vi arbejder sammen med Fredericia Kommune på at komme af listen igen, men det ændrer ikke på livet i afdelingen. Siden vi kom af, har vi sammen med vore kollegaer fra boli.nu og Fredericia Kommune set på tiltag, som kan skabe en ny udvikling af området. I 2019 indførte vi obligatorisk fleksibel udlejning, og det vil sige, at man i Korskærparken kommer først i køen til en bolig hvis man er i arbejde, er under uddannelse eller er fyldt 64 år. Vi ser i øjeblikket på, om vi kan gøre noget ved infrastrukturen, da det jo er et fantastisk område med Golfkvarteret, Golfbanen og mange indkøbsmuligheder indenfor kort afstand,” fortæller Finn Muus.

Det er statistisk to personer med indvandre baggrund uden arbejde, der har gjort, at Korskærparken er på Ghettolisten igen. Boligorganisationerne i vores område er indbudt til møde med Boligminister Kaare Dybvad i Vejle senere i januar.

”På mødet vil vi sige noget om vores syn på Ghettopakken, men om det nytter noget eftersom Socialdemokratiet er en del af forligspartierne, det ved jeg ikke. For det kræver at alle forligspartierne er enige om ændringerne” siger Finn Muus.

Håber på fantastisk år

2019 var året, hvor Boligkontoret Fredericia blandt andet skød op i Kanalbyen for første gang, og det var en milepæl for dem. Finn Muus håber, at 2020 bliver et ligeså godt år.

”Jeg håber, at det bliver et fantastisk år. Vi er glade for at være flyttet ind i Kongens Punkt og Nestlegården der er bygget om til 9 helt nye lejligheder med udsigt over byens tage og for nogen lejemål med udsigt helt ud til Lillebælt og Lillebæltsbroen, hvilket de beboere, der er flyttet ind, er glade for. Vi renoverer også andre steder og har gang i en masse gode ting, så jeg tror, at det bliver et godt år. Generelt har vi jo haft gang i en masse projekter og siden 2009 har vi renoveret og bygget for 3,8 milliarder kroner. Så vi ligger ikke på den lade side,” slutter Finn Muus med et smil.

Foruden de nævnte projekter er der også mindre ting, som Boligkontoret Fredericia foretager sig i løbet af 2020. Der skal gang i et projekt med nye elevatorer i afdeling 301, som er højhusene i Jernbanegade og så er der alene til Almindelig vedligeholdelse afsat 57 millioner kroner.

https://www.billet.dk/dizzy-mizz-lizzy#tour
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer