Af SF’s retsordfører Karina Lorentzen, Sindalvej 4, 6000 Kolding

Jeg forstår ikke, hvorfor et flertal synes, at der skal kunne trækkes profit ud af kvindekrisecentre.

Det bør simpelthen ikke være tilladt at tjene penge på at hjælpe voldsramte kvinder og børn. På fire år er antallet af centre fordoblet, og desværre ser vi en ny type af ejere, som åbner kvindecentre af tvivlsom kvalitet. Og som jagter hurtige penge.

Blandt andet har en ejendomsspekulant, en bodybuiler, der ejer en skønhedsklinik, konkursryttere og forhandlere af motorcykler åbnet centre. Det er stærkt bekymrende, fordi mennesker i krise har brug for den rette hjælp og faglighed – ellers forværres deres traumer.

Kvinder, som har været igennem har oplevet, at der ikke var nogen hjælp at få. Det var ren opbevaring. Medarbejdere har i andre tilfælde kritiseret, at der manglede mad, medicin og værnemidler – trods en meget høj opkrævet pris pr. dag.

Det er misbrug af skattekroner, og det er misbrug af kvindernes tillid. Det skal stoppes og heldigvis er der mere tilsyn på vej. Når vi ikke kan finde et flertal for at stoppe den slags, så må vi pudse tilsynet på dem og stoppe pengestrømmene ind på bagmændenes konti. Pengene skal gå til kvinderne og deres børn.