Fredag den 24.marts 2017 kommer professor ved Syddansk Universitet Anne Marie Mai til Christiansfeld Bibliotek for at fortælle om Christiansfeld som åsted for stor litteratur.

Først vises DK4 udsendelsen ”Litteraturens Åsteder” med fokus på Christiansfeld. Her er Anne Marie Mai i følgeskab med journalist Frantz Howitz. Denne udsendelse og en række andre bygger på Anne-Marie Mai’s digre trebindsværk ”Hvor litteraturen finder sted”.

Herefter fortæller Anne-Marie Mai selv. Hun har blandt andet haft lejlighed til at studere mange af de ”levnedsløb”, som alle medlemmer af Brødremenigheden har skrevet lige siden byens grundlæggelse i 1773, og som i dag opbevares i Brødremenighedens Arkiv.
I levnedsløbene træder det enkelte menneske frem og fortæller om tro, håb, tvivl – glæder og sorger. Man kommer tæt på generationers hverdagsliv, og denne form for litteratur har lagt kimen til vor tids selvbiografier.

– Kom og hør mere! Få en spændende litteraturoplevelse i samvær med Anne-Marie Mai.
Arrangementet er finder sted på Christiansfeld Bibliotek i samarbejde med Christiansfeld Centret. Arrangementet er gratis, oplyser Kolding Kommune.

Program:
DK4 udsendelsen vises fra kl. 15.00 til 15.45. Kaffepause til kl.16, hvorefter Anne-Marie går på scenen. Arrangementet slutter kl. 17.00.