Når Fredericia Håndboldklub klokken 20:00 løber på banen mod SønderjyskE transmiteres kampen direkte på TV 2 SPORT, men 20:45 spiller Danmark den afgørende kamp for at komme til EM i fodbold. Det kommer til at koste seere.

Man kan ikke klandre FHK for at have planlagt aftenens kamp. Når det er en TV-kamp, så er det udelukkende TV, der har været inde over og planlagt kamptidspunktet. TV 2 SPORT har som udgangspunkt altid en mandagskamp klokken 20:00, da det passer ind i deres sendeflade, men når man længe har vidst, at der spilles en altafgørende fodboldlandskamp samtidig, burde man gøre en undtagelse.

Det er fair nok at vise en håndboldkamp samtidig med, at Danmark spiller mod en minination som Gibraltar. Det vil håndboldkampen næppe tabe seere på, da alle er klar over, at Danmark vil vinde ti ud af ti gange.

En landskamp mod Irland, hvor der står en EM-billet på spil er en anden sag. Tager man seergennemsnittet fra sidste uges fire kampe på TV 2 SPORT, så giver det et gennnemsnitligt seertal på 86.750.

Det tal kan muligvis godt blive holdt i første halvleg i aftenens opgør mellem FHK og SønderjyskE, hvis Hr. og Fru Danmark ikke har valgt at se optakten til landskampen. Når anden halvleg går igang af håndboldkampen, så vil man formentlig se en tendens der siger, at en del vil skifte over på Kanal 5, hvor kampen mellem Irland og Danmark vises.

I en spændende kamp, uanset sportsgrenen, vil et seertal normalt peake i anden halvleg, men nærmest uanset om FHK og SønderjyskE spiller en tæt affære, vil jeg tro, at seertallet vil dale i anden halvleg. Det er synd og skam, da det er et rigtig godt produkt vi har at gøre med. Derfor ærgrer flere ting i den her sag mig:

1) Klubberne mister formentlig eksponering i forhold til hvad de normalt vil få ved en TV-kamp.
2) Når der står så meget på spil for fodboldlandsholdet, så vil den gennemsnitlige seer formentlig foretrække fodbold frem for håndbold.

Det sidste dilemma burde TV 2 SPORT ikke give seerne. Det har i længere tid ligget i kortene, at landskampen i aften ville blive afgørende og det kunne TV-stationen formentlig godt have planlagt efter.

Til gengæld kan man glæde sig over, at det fredericianske håndboldpublikum ser ud til at vælge thansen ARENA fremfor tv-skærmen hjemme i stuen. FHK har forlængst meddelt udsolgt af siddepladser, og da der forleden dag kom 20 ekstra siddepladser til salg, blev de revet væk.

Når man kan have udsolgt af siddepladser, på trods af den vigtige landskamp, er det fordi det er til inkarnerede fans, der vil se deres hold spille. Samme tilskuere ville også vælge at se FHK i tv, selvom der er en vigtig fodboldlandskamp, men overordnet set vil vi formentlig se en tendens med, at håndboldkampen taber seere på at være planlagt, mens der ruller fodbold over skærmen.

https://www.facebook.com/Fredericiavinhandel/

Leave a Reply