I et års tid har den private hjerteklinik, Medin, ligget i Middelfart, og senest har klinikken fået en aftale med regionerne om forundersøgelser af hjertepatienter, hvis der er for lang ventetid i det offentlige.

Sammen med sin kæreste Maria Egebjerg Wellejus Olsen driver Ahmed Aziz klinikken, som i det nuværende format har eksisteret i et års tid. Vi har besøgt klinikken, der ligger på Gl. Strandvej 75B, som er placeret tæt på baghaven til Den Nye Lillebæltsbro, der fornyelig havde 50 års jubilæum.

Nede i kælderetagen holder Medin til, og det første syn der møder er naturligvis håndsprit i disse tider. Vi satte os hen til et mødebord og startede med at tale om baggrunden for, at klinikken åbnede sidste år.

»Baggrunden for at vi startede var, at i det offentlige system betyder tiden rigtig meget. Når du har nogle patienter har du en halv time pr. patient. For at opretholde kadencen skal du gøre tingene hurtigt, så havde vi en idé om, at vi ville gøre det anderledes, afsætte god tid og samtidig fange kommende patienter tidligere,« siger Ahmed og suppleres og Maria:

»Vi henvender os til folk, der efterspørger forebyggende undersøgelser og til dem, der vil vide, hvor man står fysisk. Hvordan ser min krop ud indvendigt og er den alderssvarende? Det kan man få svar på her.«

Medin er en sidebeskæftigelse for Ahmed og Maria. De arbejder begge til dagligt på OUH, hvor Ahmed er overlæge i hjertekarsygdomme, og Maria er hjerteuddannet og er uddannet hjertestopsinstruktør. At de har åbnet klinikken lige præcis i Middelfart er ikke tilfældigt.

»Først og fremmest bor vi her, men vi kan favne bredt. Her rammer vi hele Trekantsområdet og Vestfyn. Vi kunne godt leje lokaler inde i Odense, men det med at gøre noget lokalt betyder rigtig meget. Det giver andre muligheder. I Odense er der to privathospitaler, der laver nogen af de ting vi laver, men ligeså snart man kommer ud af storbyerne findes der ikke så mange.«

Pt. samarbejder Medin med to forsikringsselskaber, men planen er at lave flere aftaler med firmaer.

»Vi tænker, at vi skal ud og ramme virksomheder, der har ansatte, som arbejder om natten, da de har krav på en helbredsundersøgelse. Vi skal ud at kontakte de virksomheder, som vi mener kan være interessante. Det kan være både i Fredericia og Middelfart, hvor der er en del erhverv, som vi kan hjælpe,« siger Maria.

Ahmed og Maria i behandlerrummet. (Foto: AVISEN)

Hvad tilbyder I konkret på klinikken?

»Vi har mulighed for ultralyd scanning af hjerte, kort og langtids båndoptagelse af hjerterytmen, døgnblodstryksmålinger, test af lungefunktionen og stresstest omkring kredsløbet. Det er basis ting indenfor hjertekarsygdomme. Derudover kan vi også lave en udvidet helbredsundersøgelse med kropsvægt,« siger Maria og kommer ind på en ekstra service, som alle klienter får:

»Efter man har været herinde, så sender vi pr. mail et resumé om hvad vi har talt om, og det er uden fagtermer så det er forståeligt. Det giver ikke nogen mening at sende noget udtryk, som klienten ikke forstår.«

Medin har ikke faste åbningstider, men der er typisk klienter sen eftermiddag og om aftenen samt i weekenden, da klinikken tilpasser sig klientens ønsker.

Læs mere om Medin på deres Facebook-side og på Instagram.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer