I artiklen kunne vi læse at genbrugspladsen på Industrivej fortsat holdes lukket på ubestemt tid.

Sig mig, er det rimeligt overfor den enkelte borger i Fredericia Kommune?  Handler Christian Bro her i borgernes interesse?

For mig er svaret krystal klart. Nemlig Nej!

Lad mig uddybe. Koncentration af biler og kødannelser reduceres ikke automatisk, blot, fordi man udvider åbningstiderne i Erritsø og Vejlbyvej. Borgerne i Fredericia vil stadig køre ud på genbrugspladserne som de ellers ville have gjort og opleve kødannelse og en masse unødvendig spildtid. Med de udvidede åbningstider på Bundsgaardsvej og Vejlbyvej vil den enkelte borger stadig ikke vide, hvornår der er kø og hvornår der ikke er kø ved genbrugspladserne. Borgerne kan ikke finde denne information nogle steder, da besøgene i dag er impulsive i værste fald og bedste fald ikke er kendt af genbrugspladserne før efter besøget.

Det vigtigste for borgerne i Fredericia er at vi har let, hurtig og sikker adgang til alle genbrugspladserne i Fredericia Kommune og hvor alle sikkerheds- og sundhedsforanstaltninger selvfølgelig overholdes. Hvorfor ikke gør det let for alle borgere? Hvorfor skal borgerne tvinges til at holde i kø, når køen kan undgås? 

Derudover har kommunen og Christian Bro (S) valgt at inddrage genbrugspladsen på Industrivej som lagerplads. Men er det virkelig nødvendigt at inddrage genbrugspladsen på Industrivej som lagerplads? Der findes andre muligheder for opbevaring i Fredericia. 

Derfor er det mig uforstående, når Christian Bro (S) udtaler at Kommunen godt ved at der i spidsbelastningsperioder vil opleves kø og at situationen ikke er sådan at ændre på. Det kan jeg 100% modbevise. Mange andre kommuner bla. Næstved og Slagelse har stor erfaring og succes med et online bookingsystem fra AffaldPlus, som har fjernet alle bilkøer og de lange ventetider samt alle de farlige trafikale situationer på deres genbrugspladser. Faktisk er det sådan, at ved implementering af et online booking system, ikke vil være nogen spidsbelastningsperioder på genbrugspladserne. Borgere i Fredericia vil blive jævnt fordelt udover hele dagen i åbningstiden i forskellige tidsintervaller og personalet på genbrugspladserne kan løbende følge med i den nært forestående belastning.

Det glæder mig utrolig meget at både Venstre, Dansk Folkepartiog Karsten Byrgesen bakker op omkring det konservative forslag om at genåbne genbrugspladsen på industrivej, så hvad venter vi på? 

Jeg mistænker på det kraftigste Christian Bro (S) for at det er blevet en ren principsag ikke at genåbne genbrugspladsen på Industrivej eller at gøre besøgene smartere ved at indføre online booking.

Lad os nu lægge alle de politiske farver i skuffen og iværksætte den løsning, som er bedst for byens borgere.

Hos De Konservative Fredericia fastholder vi at Kommunen bør genåbne alle genbrugspladserne forsvarligt ved hjælp af et online bookingsystem til stor gavn for borgerne. Dermed mener vi ikke at genbrugspladsen på industrivej bør være lukket og inddraget som lagerplads. Der findes andre steder som kan bruges som lagerplads. Fordelene for kommunen og borgerne ved implementering af online bookingsystemet er først og fremmest at vi minimerer risikoen for smitte med covid19 bedst muligt ved at sikre at der kun kan bookes forsvarligt samtidige besøg og som ekstra gevinst kan også nævnes:

•​At vi fjerner de trafikale udfordringer helt og aldeles

•​At vi undgår farlige trafikale situationer forårsaget af kø

•​At vi fjerner unødvendige lange ventetider ved genbrugspladserne.

•​at vi minimerer CO2-udledningen da ingen biler vil holde i tomgang i køer

Det er altså alt sammen i borgernes interesse.

Med venlig hilsen 

Søren Grøn Stampe, bestyrelsesmedlem Konservative Fredericia

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Thomassen
Hans Thomassen
5 måneder siden

Vi har også i denne sag været alen langt efter hvordan de har taklet det i andre kommuner. De er langt smidigere og finder nogle løsninger, de har nøjagtig samme begrænsninger som os i Fredericia.
Fremfor at komme lidt på forkant for engangs skyld.
Godt der er nogen der presser på. For få dage siden var det helt umuligt – idag kan det pludselig lade sig gøre. Og fra starten var det helt umuligt.
Og ja vi kan godt klare os uden, men der er ingen grund til at gøre det mere besværligt for befolkningen.