På onsdag den 24. juni 2015 kl. 16.00 er HANSENBERG i Kolding vært for Årets elevteam 2015 – La grande finale, en af landets mest prestigefyldte konkurrencer for kokke- og tjenerelever.

To tjenerelever fra Fredericia, herunder Sofie Hansen fra Hotel Trinity og Line Helvad fra Restaurant Ti Trin Ned, er blandt de i alt 38 deltagere i finalen, hvor faglig dygtighed og evnen til at samarbejde er i fokus.

Tidligere årets kok Mette Hvarre Gassner fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia og årets unge kokketalent Rasmus Munk, som til august åbner ny gourmetrestaurant i København, er blandt dommerne i årets finale.

38 kokke- og tjenerelever fordelt parvis på 19 hold, 9 kokketeams og 10 tjenerteams, deltager i konkurrencens store finale, og de er nøje udvalgt efter et hæsblæsende udskillelsesløb i køkkenet og restauranten på HANSENBERG.

I år skal finaledeltagerne bespise flere end 80 særligt indbudte gæster, som primært repræsenterer restaurationsbranchen.

Årets elevteam kåres på både kokke- og tjenersiden og er det hold, som formår at give både gæster og dommere den bedste oplevelse.

Da konkurrencen senest blev holdt i Kolding i 2013, gik sejren til to kokkeelever fra Schackenborg Slotskro i Tønder og to tjenerelever fra Hotel Legoland i Billund.

Som den eneste forsvarende mester forsøger tjener Lykke Metzger i år at gentage triumfen fra 2013. Denne gang stiller hun op sammen med sin søster, Amalie Metzger.

Vindere får rejselegat 

Både blandt kokkeeleverne og tjenereleverne kåres en vinder af Årets elevteam.

De får hver et rejselegat til en studietur i udlandet og kan løfte en særlig Årets elevteam-pokal. Præmier er der også til holdene på de øvrige podieplaceringer.

Andenpræmien for kokkene er en studietur til København inklusive middag på Rasmus Munks kommende gourmetrestaurant i København, Alchemist, mens tjenerne på andenpladsen får studietur til Falsled Kro, hvor de også vil få en middag serveret. Tredjepræmien er en gourmetmiddag på Mette Hvarre Gassners Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia.