Praktikanterne Loresa og Niels har været i praktik hos Fredericia AVISEN i fem dage. I dag er deres sidste dag, og de vil fortælle om, hvordan ugens forløb har været og hvad de synes om forløbet. 

Ugens forløb

Mandag morgen var vi til møde, for at præsentere os og finde ud af ugens forløb. Vi fik også en introduktion i, hvor og hvordan vi skulle skrive. Ellers gik dagen ud på at skrive vores første artikel, og lære at tage billeder.

Tirsdag fik vi lov til interviewe vores første person, Karsten Bording, som Niels fik lov til at skrive om. Vi kom også rundt til Byen Rens, og ude at gå i Treldeskovene med Christian Bro (A).

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Onsdag kom vi til Fredericia Idrætscenter, for at interviewe en, der arbejder der. Vi tog også til Fredericia Bazar for at tage billeder, og i Pigernes Verden for at spørge ind til deres efterårs kollektion. Vi fik også skrevet et par artikler. Senere samme aften tog vi i Tøjhuset for at se DM i stand up.

Torsdag startede vi dagen ud med at skrive en artikel om DM i stand up. Så tog vi ud, for at se FC Fredericia træne, til Jacon for at interviewe en færdiguddannet elev, og sluttede dagen ud med at gå en tur i skoven med kameraet.

Fredag snakkede vi med en ansat fra Fredericia Idrætscenter, der skal ud på en cykelrejse. Det kan I læse meget mere om snarest her på Fredericia AVISEN. Ellers var det en stille og rolig dag, hvor vi fik skrevet de sidste artikler.

“Det har været sjovt og lærerigt”
Hvordan synes I, det har været at være i praktik hos Fredericia AVISEN?

“Det har været sjovt og lærerigt. Vi har været meget rundt omkring, og jeg har lært hvordan en arbejdsdag som journalist foregår”, svarer Niels

Loresa tilføjer, “Dem der arbejder der, er også virkelig søde, og vi havde det mega sjovt”

Hvordan er det at få lov til selv at stå for at interviewe og skrive artiklerne?

“Det er mega fedt, jeg føler man får mere ud af det. Man finder også hurtig ud af, at det ikke er så nemt at skrive så mange artikler på en dag – og vi kom kun op på højst to om dagen. Man skulle også have mange egenskaber, som fx. man skal kunne tage gode billeder, man skal kunne skrive, og være interesseret i det der sker rundt omkring en”, fortæller Loresa og Niels er helt enig.

Hvad var det fedeste ved at være i praktisk hos Fredericia AVISEN? 

“Selv at kunne interviewe folk og skrive artiklen om dem”, svarer Niels.

Loresa tilføjer, “Det var også fedt at andre kan sidde og læse, det man selv har skrevet”

Er journalistik stadig noget i overvejer at arbejde med i fremtiden?

“Det er stadig noget, vi overvejer at arbejde med i fremtiden. Det har i hvert fald ikke fået os til at miste vores lyst, af at være i praktik her. Men der er stadig lang tid til, og det kan hurtig ændre sig”, fortæller Niels og Loresa.

https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det