Der er præsidentvalg i FC Barcelona, og det betyder et hav af løfter om en bestemt træner og nye spillere. Akkurat som mange kender det fra det politiske miljø, og spørgsmålet er hvad der bliver lovet denne gang.

Oprindeligt skulle præsidentvalget have fundet sted i juni 2021, men nu er det altså rykket frem til d. 24. januar, og det betyder samtidig, at der skal gøres et hurtigt stykke arbejde, hvis der skal foretages handler inden transfervinduet smækker i. Ifølge internationale medier er der kandidater som Victor Font, Joan Laporta, Jordi Farre, Toni Freixa, Agusti Benedito og Luis Fernandez til den prestigefyldte præsidentpost, men hvad skal de så gå ud at love?

Lionel Messi har været i turbulens med den afgående præsident Jose Maria Bartomeu. I sommeren 2020 var Messi så utilfreds med Barcelonas ledelse, personificeret ved Bartomeu, at den argentinske stjerne ville skifte væk fra klubben på en fri transfer, men det endte med ikke at ske, og nu arbejdes der i stedet for præsidentkandidaterne at få Messi til at forlænge kontrakten med katalanske storklub.

Et af de store issues i ligningen med Lionel Messi er, at Barcelonas økonomi ikke er i top, og det har afspejlet sig sportslig, hvor Barcelona har gang i en ikke særlig prangende sæson, hvor Atletico Madrid er stukket af på førstepladsen. Det kan dog blive ændret med en ny præsident, og det er hvad kandidaten Joan Laporta, der var præsident fra 2003-2010, håber på.

»Der er to ting, der er resultatet af dårlig ledelse. Situationen er blevet forværret af Covid-19, men ledelsesfejl bærer også en del af skylden og er grunden til situationen med Leo,« sagde Laporta i slutningen af december til den spanske sportsavis, AS.

Hvad udover Messi?

Foruden det helt store løfte om at få Messi til at forlænge, så er andre ting også i spil blandt kandidaterne. Eksempelvis har Barcelona-træner Ronald Koemann ytret ønske om at få et alternativ til Martin Braithwaite på toppen. Han vil gerne have en mere klassisk boksangriber, end danskeren, der er mere hurtigløbertypen, som kan gå med i spillet.

I den forbindelse har der i Bundesligaen været rygter om, at den norske darling Erling Haaland allerede nu kunne være parat til at tage skridtet videre mod noget større. Det større kunne være et skifte i retning af Barcelona eller Premier League, og med Barcelonas nuværende situation i betragtning kunne det være en mulighed at love guld og grønne skove med tilgangen af Haaland, som nu både på den store Champions League-scene i Red Bull Salzburg og i Dortmund har vist, at han ved, hvor målet står.

Førhen har man i det spanske set valgløfter om Luis Figo, og det helt store tema denne gang lader til at være forlængelsen af Messis kontrakt, men det alene kan dog ikke gøre det med Barcelonas nuværende sportslige situation.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer