Det er et tilbud til overpris, når ekspedienten i en af landets elektronikkæder lokker med en forsikring, når man er ved at købe en ny iPhone. Det skriver Søndagsavisen.

I Elgiganten koster det 1399 kroner at forsikre en iPhone 6 mod uheld i et år, mens det i Power koster 1199 kroner. Til sammenligning koster en elektronikforsikring 565 kroner hos landets 11 største forsikringsselskaber.

”Det er et marked, hvor butikkerne har gode muligheder for at tjene nogle ekstra penge. Det er typisk et impulskøb ude hos forhandleren, som man siger ja til uden at have undersøgt priserne ordentligt,” siger Kasper Kjems, der er markedsføringsmanager hos Findforsikring.dk, til Søndagsavisen.

Er man også i markedet for et fladskærms-tv eller en bærbar computer bliver det endnu dyrere at forsikre sine produkter i Elgiganten eller i Power.

2.422,75 kroner koster det at tegne de tre typer af tillægsforsikringer hos Power, mens det i Elgiganten koster 2094 kroner. Det skal holdes op mod en elektronikforsikringens pris på 565, der ikke stiger, fordi den også gælder til disse produkter. Det giver en besparelse på 1.858 kroner hos forsikringsselskabet.

Hos Power ser marketingdirektør Mogens Betzer ikke noget problem i kædens forsikringspriser.

”Power har 14 dages fuld returret på produktforsikringer. Det giver kunden mulighed for at undersøge, om deres eventuelle forsikringsselskab kan tilbyde de samme betingelser, fordele og ekstraservices billigere. Powers medarbejdere skal gøre opmærksom på de 14 dages returret,” skriver han i en mail til Søndagsavisen.