Poul Lundgren er tovholder for løbefællesskabet Runners Dk Fredericia. Poul har selv været aktiv løber i 11 år, og næste mål for ham er et 216 km langt løb i Harzen.

Poul er 27 år, og har altid boet i Fredericia. Til daglig arbejder han som halarbejder i MesseC, men det er ikke det, som vores samtale skal dreje sig om.

Ind ad døren på Kurt’s Kaffebar kommer ind en mand iført et par sporty sko. Jeg tænker, at det er Poul – og ganske rigtigt. Poul har siden august 2018 været tovholder for løbefællesskabet Runners Dk Fredericia.

Da Poul overtog tjansen for fællesskabet var der dødt i gruppen, som er oprettet på Facebook. Der var med Pouls egne ord 30 inaktive medlemmer i den, men dag i dag er i omegnen af 250 medlemmer i gruppen.

“Det er en konkurrencepræget løbeklub, men den er alternativ fordi, at det er så uformelt. Tiderne er meget løse, og man tager hensyn til familien. Jeg har selv en knægt på fire år, og det gør, at jeg aldrig kan træne klokken 17:30,” siger Poul.

I Runners Dk Fredericia er der ikke faste træningstider. Man kan skrive et opslag i gruppen, om nogle vil med ud at løbe på et givent tidspunkt og så melder folk ind, hvis de gerne vil med.

Et nyt tiltag i Runners Dks Fredericia-afdeling er, at der hver mandag og torsdag er oprettet et fem kilometer-hold, ligesom der også laves et gå-hold. Udover de nævnte hold, er det varierende med, hvornår folk i Runners Dk Fredericia er ude at løbe. Det er når de har tid til det, da man ikke er bundet med noget og heller ikke betaler kontigent.

Pouls egen løbekarriere

Poul Lundgren startede selv sin løbekarriere tilbage i 2008, og har løbet lige siden.

“Jeg skulle løbe et maraton. Jeg ville udfordre mig selv, og nu skal jeg løbe et 200 kilometer-distanceløb. Det er min hobby,” siger Poul, der nyder at løbe med andre:

“Jeg har altid løbet sammen med nogle. Til det er Facebook genialt til at koordinere. 80 % af mine løbeture er aftaler med andre,” fortæller han og uddyber, hvad det er, der gør, at han løber med andre:

“Det gør det sjovere og nemmere. Man forpligter sig til at komme igennem det, i stedet for at blive liggende på sofaen, hvis det regner eller andet.”

Poul og Runners Dk

Poul er selv en garvet løber, der har prøvet lidt af hvert. Han er glad for nu at give lidt tilbage som tovholder for Runnners Dk Fredericia.

“Det er dejligt, at folk er glade for det og det at se glæden i andre er dejlig. Den glæde, som man selv havde da man startede, er dejlig at give videre,” siger Poul og kommer ind på, hvor stort Runners Dk er på landsplan:

“Vi brander os selv som Danmarks største løbefællesskab. Vi er de største inden for det felt i hele Danmark.”

Runners Dk Fredericia kom for alvor først i gang, da Poul tog over, men i nærliggende byer er tiltaget en succes.

“Vejle startede i 2015, og nu er de 900 medlemmer. Det er vigtigt, at der er plads til alle og det er der virkelig,” siger Poul og fortsætter:

“Vi har lavet holdene for at få fat i endnu flere, og med tiden bliver de jo mere erfarne. Vi er vel 20-30 erfarne løbere i Runners Dk Fredericia, og jo flere erfarne der bliver, jo flere vil nok melde sig ind.”

Udover det, at man løber sammen ugentligt er der i Runners Dk også mulighed for at tage ud til løbe sammen.

“Det kan eksempelvis være ved Lillebælt Halvmarathon, hvor man så tager afsted sammen. Det kan godt være, at man ikke løber i samme tid, men man har fællesskabet i det og så hygger vi bagefter med pizza og lignende. Det vigtige er, at vi har det sjovt bagefter allesammen,” forklarer Poul.

Hvad er målet med Runners Dk Fredericia?

“Alle skal ud at løbe eller gå her i byen, det må være målet. Vores slogan er, at man skal op ad sofaen,” siger Poul med et smil på læben.

Poul er ved at have drukket sin varme kakao færdig, og inden han er helt færdig spørger jeg, hvad hans næste personlige mål er.

“Jeg skal til Harzen og løbe et løb på 216 kilometer. Det er Tysklands flotteste vandrerute,” siger Poul og kommer ind på, hvad han forventer distancen tager at løbe:

“Det tager vel 35-36 timer, og undervejs kommer jeg nok til at forbrænde 15.000 – 20.000 kalorier,” lyder det fra den løbeglade Poul Lundgren.

https://fredericiakunstforening.dk/
Annonce