Rundt i byens butikker var der i dag positive ord til byrådets, Monjasas og thansens håndsrækning i går. Man glæder sig til at se, hvad det giver og håber, at byens butikker og virksomheder overlever den svære tid.

Det er blevet tirsdag og livet i Fredericia går sin gang. De mindste skoleelever bruger byens rum som klasselokale, historier fortælles og fortolkes. Frokosten tages med, når de handlende føler sult, imens en ældre dame køber blomster i Føtex. I Midtpunktet skrues der på cykler, rådgives i barbermaskiner hos Fredericia Isenkram, og hos kollegaen på den anden side er en medarbejder mere mødt ind i dag. Så livet er så småt på vej igen. Men de økonomiske konsekvenser af Coronakrisen er ikke til at tage fejl af.

“Først og fremmest er det virkelig flot, hvad byrådet meldte ud i går. Det er også stærkt, at lokale store virksomheder bakker op. I forhold til vores forretning, så går mange samtaler naturligvis med Coronakrisen, og sådan er det. Det bliver selvfølgelig godt at komme på den anden side, og det initiativ, som man præsenterede i går er rigtig godt,” fortæller Lise Møller fra Kop & Kande.

En tur ned gennem Danmarksgade bringer på ophørsudsalg hos Juul Women, hvor en gruppe damer nyder de 25 procent, de kan spare. “Se lige her,” siger en til sin datter og smiler.

Vi rammer Dennis Kappel fra Vinoble, også han er positiv over gårsdagens melding.

“Det er virkelig flot. Vi er taknemmelige for alle tiltag i denne tid. Det er generøst, nu ser jeg frem til at se, hvordan det kommer til at forløbe, men det er da positivt,” siger Dennis Kappel.

I Gothersgade er der mennesker – og de ser på varer, så det lader til at handlen så småt er kickstartet. Vi spørger et ægtepar, der er i gang med at tjekke tøjstativer om den seneste lokale “hjælpepakke”.

“Det er en god ide. Vi skal alle støtte op om vores butikker, så vi sikrer livet fremadrettet. Det er vigtigt i disse tider – det har vi også hørt politikerne sige, og de har ret,” siger Inge Larsen, hvis mand Benny er enig:

“Det kunne være fint, hvis flere af byens store virksomheder gik med – men de kan naturligvis også være ramt, men hvis de har penge på kistebunden, så er det nu, de skal investere i byen, hvor de og deres medarbejder bor.”

En række af cafeejere pudser vinduer, maler borde og stole – de higer efter livet igen, hvor de kan servere lækkerier og drikkevarer, men det må vente lidt endnu. En råber til avisen: “Vi håber på midten af maj – alt andet er ved at blive for hårdt. Vi savner vores kunder og livet.”

Læs også

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer