FC Fredericia spillede lørdag forårets første kamp i NordicBet Ligaen, hvor det blev til 1-1 på udebane mod Lyngby.

I efteråret var der opstået en tendens til, at FC Fredericia ikke præsterede godt mod topholdene, men det blev gjort til skamme lørdag. Lyngby dominerede i flere perioder opgøret, men FC Fredericia stod imod, og var kyniske, da chancen opstod.

Kristian Kirkegaard fortsatte hvor han slap i efteråret. Den lynhurtige offensivspiller var fortsat omdrejningspunktet offensivt, og med et efter 33 minutter bragte han FC Fredericia i front. En af mangelvarerne i efteråret har været den defensive stabilitet, og den var til gengæld til stede mod Lyngby. Makkerparret Jeppe Brinch og Jeppe Gertsen var i det store hele bundsolide defensivt, og bag sig havde de Oscar Hedvall, der havde sikre indgreb.

FC Fredericias målsætning er, at de ikke skal sættes af i forhold til kampen om topplaceringerne, og derfor ville et nederlag til Lyngby i forårspremieren ikke var godt i den henseende, og den mission lykkedes. Selvom FC Fredericia faktisk havde haft chancen for at komme 2-0 i første halvleg, da Samson Iyede brændte en fri chance, var det målt ud fra spilovertaget fortjent, at det kongeblå hjemmehold, fik puttet bolden i kassen til 1-1 i anden halvleg.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Det var ellers ikke fordi Lyngby væltede i chancer. Hedvall var ikke ude i meget store redninger, men var derimod sikker på de skud, som primært kom fra distancen. Når FC Fredericia kunne holde Lyngby fra fadet i det meste af tiden, ser det godt ud. Offensiven har hele tiden været FC Fredericias styrke, og får man først genfundet skarpheden hos Iyede, kan det blive et forår, hvor FC Fredericia kommer til at præstere på et højt niveau.

Se her vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Oscar Hedvall (7): Overbevisende debut fra keeperen. Blev ikke sat på de store prøver, mig målet kunne han ikke gøre noget ved.

Oliver Olsen (4): Det meste af Lyngbys offensive spil kom igennem hans side. Lejesvenden fra FCM havde lidt problemer defensivt.

Jeppe Gertsen (7): Forsvarsstyrmanden var solid og stod imod det pres fra Lyngbys offensiv.

Jeppe Brinch (7): Også Brinch spillede en god kamp i det centrale forsvar.

Nicolaj Ritter (7): Kom ikke særlig meget med offensivt, men gjorde det godt defensivt.

Valance Nambishi (4): Var ikke altid bedste venner med bolden, men leverede en god fight.

Mathias Kristensen (4): Skulle stå for det kreative på den centrale midt, men det lykkedes ikke rigtigt. Han var overmatchet på dagen.

Samson Iyede (02): Skulle have bragt FC Fredericia foran 2-0, da han i helt fri position i stedet bankede bolden i sidenettet. Havde han scoret, havde karakteren set anderledes ud.

Kristian Kirkegaard (7 – Man of The Match): Var igen igen det offensive omdrejningspunkt, og fik også scoret.

Marcus Hannesbo (4): Ikke så dominerende, men viste prøver på sit talent.

Patrick Egelund (02): Havde svære vilkår som enlig angriber på toppen i en kamp, hvor FC Fredericia var presset i bund i en del af tiden.

Peter Makrillos (4): Kom ind efter kort tid i anden halvleg, men fik ikke sat sit præg på kampen.

Alexander Jensen (UB): Spillede ikke nok.

Christian Tue (UB): Spillede ikke nok.