Oprensningsprojektet på Østerstrand-området ved Shells havneterminal i Fredericia viser fortsat en meget fin, positiv effekt. Det bekræfter de nyeste officielle prøver .

Shell følger således den aftalte prøvetagningsplan og her i december er det derfor bekræftet, at oprensningsprojektet følger planen.

Prøverne er en del af det moniteringsforløb, som Shell har aftalt med Region Syddanmark og Fredericia Kommune for at følge udviklingen.

Den biologiske barriere består egentlig af to barrierer. En inde i tankgården, og en længere ude i strandområdet. Det grundvand, som løber under jorden, skal passere igennem disse barrierer, som primært består af aktivt kul og bakterier. Disse opfanger, binder og starter nedbrydningen af kulbrinter.

Selve grundvandet kan frit strømme igennem.

De første prøver fra marts viste en meget stor effekt, da kulbrinterne var reduceret mellem 70 og 90 procent. At de første prøver viste en enorm effekt fra start, var ikke uventet, og at man efterfølgende vil se mindre effekt fra gang til gang hænger blandt andet sammen med, at den samlede forurening bliver mindre og mindre.

Forventningen er, at oprensningsprocessen skal stå på 3-6 år endnu.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer