Til kommunalvalget i Fredericia er der 87 kandidater. I en lille portrætserie sætter vi fokus på et par af kandidaterne. Den første kandidat vi bringer et portræt af, er Liberal Alliances nr. 5, Søren Seidelin. 

Søren Seidelin er 38 år gammel og født på Fredericia Sygehus. Søren har det meste af sin barndom boet i Børkop, indtil han i en alder af 15 år flyttede tilbage til fæstningsbyen. I sit voksne liv har han boet hovedparten i Fredericia, med et par afstikkere til nærliggende byer.

Seidelin er HTX student, og har siden hen taget en række andre uddannelser indenfor det tekniske felt. Blandt andet er Søren senest uddannet maskinmester på Fredericia Maskinmesterskole.

Søren fik stillet spørgsmålet: Hvorfor stiller du op til byrådet?

“Min motivation til at stille op er, dels at få erfaring med valgkamp, hvordan man fører en god valgkamp og hvordan jeg som kandidat selv skal reagere midt i valgkampen. Vi har i LA er stærkt hold, og sammenholdet er i sig selv en drivkraft i vores valgkamp” 

Han fortsætter:

“Jeg vil meget gerne deltage aktivt i byrådsarbejdet, og bl.a. være der som vagthund, når det kommer til at bruge skatteborgernes penge til pank og pjat, det vil jeg ikke sidde overhørigt”

Søren Seidelin mener det er en fordel for Liberal Alliance, at de ikke har haft en plads i byrådet i Fredericia før: “Vi skal ikke stå til regnskab for tidligere tiders studehandler”

Når Liberal Alliance er ude at møde borgerne i valgkampen, er de blevet taget godt i mod – af de fleste i hvertfald. De har oplevet enkelte negative tilråb, men det er ikke noget der præger billedet i Fredericia. Søren har oplevet en positiv tilgang og lyttende borgere. “Vi møder hinanden som fredericianere og ikke som folk fra fremmede kulturer” lyder det fra Seidelin.

Søren Seidelin med hans hjælpere til plakatopsætning.
Foto: Privat

Alle kandidaterne i denne portrætserie fik til opgave at udvælge lige netop de 3 vigtigste mærkesager. Søren Seidelin fra Liberal Alliance har udvalgt følgende tre:

Flere virksomheder til Fredericia

“Virksomheder der ønsker at etablere sig i Fredericia skal have en nem adgang til det kommunale i alle henseende, eksempelvis med en for for Key Account Manager som man kender fra det private erhvervsliv. Desuden skal Fredericia gøres mere synlig i kampen om de statslige arbejdspladser der skal udflyttes”

Udnyt frikommune-status

“Vores status som frikommune skal udnyttes til at fjerne unødvendig papir nulleri i kommunen. Ligeledes skal der også sættes noget ansvar frit, eksempelvis ved at fjerne overvågning af medarbejdere, og have tillid til, at de gør deres arbejde bedst muligt”

Mødet med det offentlige skal forbedres

“Vi skal have mennesket først og systemet sidst. Det skal være slut med sager hvor speciallæger anbefaler én løsning og kommunen vælger en anden, fordi det er billigst her og nu”

Sidst, men ikke mindst, skal kandidaterne prøve kræfter med en simpel ja/nej-runde på 5 spørgsmål. Seidelin klarede næsten kun at svare ja eller nej.-

 • Kommunens ældre skal have bedre forhold?
  • “Ja – flere varme hænder og færre regler og mindre overvågning”
 • Kommuneskatte skal sænkes?
  • “Ja, så vidt der kan skaffes penge til det. Alle skattelettelser skal være finansieret”
 • Der skal fokuseres mere på affaldssortering?
  • “Nej”
 • Der skal investeres mere i kultur?
  • “Nej, men der skal flyttes midler til musikken i Fredericia”
 • Kommunen skal gøre mere for at tiltrække virksomheder?
  • “Ja, uden tvivl”

Følg med på Fredericia Avisen for flere portrætter af de lokale kandidater.