I Fredericia vælger flere og flere at blive SOS-faddere for udsatte og forældreløse børn. I løbet af det seneste år er antallet af SOS-faddere i Fredericia Kommune vokset med hele 4,6 procent, og på landsplan er det mere end fordoblet på 10 år. Men der er millioner af børn,som mangler hjælp.

24 mio. børn lever på verdensplan uden mor og far. En urimelig tilværelse, der rammer børnene på deres tryghed, skolegang og muligheder senere i livet.

Derfor er det glædeligt, når mange danskere vælgere at blive faddere for et barn, mener SOS Børnebyerne, der hjælper udsatte og forældreløse børn i 134 lande verden over.

”Fadderne er med til at give børn en tryg barndom og et kærligt hjem. Intet er i mine øjne vigtigere for et lille barns opvækst. Vi er ekstremt taknemmelige for støtten,” siger direktør i , Paula Guillet de Monthoux.

I Fredericia Kommune er der i dag 275 faddere, der støtter gennem SOS Børnebyerne. Fadderne giver hver måned et fast beløb til SOS-børnebyen, hvor fadderbarnet bor, og får samtidig lov at følge barnets udvikling gennem billeder og breve.

Og ser man på udviklingen over tid, er der meget, der tyder på, at netop denne form for støtte er blevet populær. I løbet af det seneste år er antallet af faddere i Fredericia steget med hele 4,6 procent, og på landsplan er der sket en fordobling siden 2004.

Paula Guillet de Monthoux håber, at den gode udvikling vil vare længe endnu, for millioner af børn mangler stadig et hjem med muligheden for at blive elsket, komme i skole og få den støtte et hvert barn har brug for, fortæller hun.

 

Hjælper børn som Channa

To af de børn, der allerede har fået hjælp af fadderne er Channa og hendes søster fra Cambodja. De blev efterladt af deres mor, mens de var helt små. Formentlig, fordi moren var for fattig til at passe børnene og måtte rejse til udlandet for at finde arbejde. Men ingen ved helt præcist, hvorfor hun forlod de to små piger. En dag var hun simpelthen bare væk.

Takket være støtten fra fadderne, fortæller Paula Guillet de Monthoux, har Channa og hendes søster i dag fået hjælp. De bor i SOS-børnebyen i Phnom Penh, hvor de har fået en SOS-mor og går i skole, så de kan lære at klare sig selv og bryde den onde cirkel.

”Channas historie viser jo bare, at vi kan gøre noget, hvis vi vil. Det er så uendeligt vigtigt, at vi aldrig svigter børnene,” siger Paula Guillet de Monthoux.

Hun håber, at mange flere i Fredericia og omegn vil melde sig som faddere. Det koster fem kroner om dagen, og man kan tilmelde sig på www.sosbornebyerne.dk eller ringe ind og tale med en medarbejder i organisationen.

Udover indsatsen med fadderskaber har Fredericia tidligere markeret sig med et flot resultat til SOS Børnebyernes landsindsamling. Den 10. maj på mors dag blev der indsamlet 46.572 kr. i Fredericia Kommune.

I Fredericia Kommune var der sidste år 263 SOS-faddere, der hjalp børn til en tryg barndom.

Bliv SOS-fadder for et barn

Som SOS-fadder er du med til at give et udsat barn en tryg barndom og et kærligt hjem med en SOS-mor

Det koster fem kroner om dagen at blive fadder for et barn

Som fadder får du løbende tilsendt billeder og breve, der fortæller om dit fadderbarns liv, udvikling og dagligdag

 

Fakta: Sådan er vilkårene for verdens forældreløse børn

24 mio. børn lever uden omsorg fra mor og far

Børn uden forældre er i større risiko for at ende i børnearbejde

I Cambodja, hvor Channa og hendes søster vokser op, arbejder flere end et ud af tre børn for at overleve