“Jeg tror, vi har ramt rigtigt. Sådan lyder det fra den ene i makkerparret Jensen og Patrzalek, Tommy, der for kort tid siden introducerede fredericianerne for bubble waffles. 

Det gode vejr, lysten til havets brusen, Lillebælts susen og italienske is pakket ind i en hjemmebagt “bobble waffels” er populært. Det sker naturligvis på afstand med god plads mellem kunderne og med respekt for de anvisninger, der er sat op. Men man kan ikke undgå at se, hvor mange mennesker, der trækker mod Kanalbyen efter ishuset i Fredericia har introduceret de nye lækre sukkerkreationer. 

“Det er helt vildt. Vi er virkelig glade for den modtagelse, vi har fået. Der er ingen tvivl om, at vi har ramt rigtigt. Vi glæder os naturligvis til, vi er på den anden side af Coronakrisen. Der kan vi vise meget mere – og ikke mindst tage flere faciliteter i brug, men lige nu glæder vi os over de gode tilbagemeldinger på vores is,” siger Tommy Jensen med et stort smil.

Den lune søde vaffel, der elegant indkapsler den cremede is, som mange også får afsluttet med softice og karamel eller chokoladesovs er noget af en mundfuld, men den glider ned. På afstand taler vi med et ægtepar fra Nyborg, der har taget turen til Fredericia.

“Vi så på Facebook, at man havde fået de vafler i Fredericia, og så tænkte vi, at det skulle vi prøve. Når man går så meget hjemme, så er det godt at kunne gøre en tur, og nyde en is. Jeg synes også, at fredericianerne er gode til at holde afstand, men også til at spise is, for hold da op – der spises mange is,” siger Jesper Poulsen.

Imens vi taler med isgæsterne, kommer flere biler til, og det giver måske en af udfordringerne ved at være mange mennesker, selvom pladsen er god. Flere må løbe efter deres små børn og sikre, at der ikke sker dem noget. Heldigvis kører bilerne stille, men en mor siger alligevel højt. “Det kunne være så godt, hvis man spærrede C-Byen af for biler, og lod folk gå hertil. Det er træls, at man skal være nervøs for at blive kørt ned og springe til siden.”

Der er også de gæster, som er træt af de mange mennesker, og ikke mindst, at de unge og ældre, der ikke helt forstår, at man ikke sidder 7-10 tæt sammen på en mandag og drikker alkohol. De hopper nærmest fra hinanden i det sekund en patruljevogn ruller ind i Kanalbyen.

“Jeg kan simpelthen ikke forstå, at man har behov for at sidde hernede og drikke i den alder. Jeg vil skyde på, at flere af de gæster, man ser hernede i dag er under 15 år. Det er virkelig skidt. Når det er sagt, så er det dejligt med godt vejr og liv i vores by, men der er elementer, som man godt kunne undvære, når man går en tur med sin hund. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvor svært det må være at gå derhjemme som ung i disse dage, men at stimle sådan sammen i flere grupper langs kajen er ikke i orden,” siger Henrik Thomsen, der er ude med hunden Molly. 

På den anden side af ishuset er der også stimlet mange mennesker sammen, og der bliver skålet og nydt en kold i solen. Desværre er der også en bagside her, udover, at man har flyttet grupperne fra andre steder i byen, så fortæller flere omkring Gammel Havns området, at skure, afskærmninger og sågar asfalt bruges som affaldsspand og toilet. 

“Det er virkelig ikke rart at se på. Jeg kan godt forstå, at mennesker vil mødes, men jeg synes faktisk, at de sidder for tæt, og jeg synes ikke, at det klæder folk at stille sig i et hjørne og lade vandet. Det må vi kunne gøre bedre som samfund. Jeg har samtidig hørt fra flere, at der burde være flere toilletter, eller måske endda en havnefoged, der kunne sikre god ro og orden,” siger Hanne Frederiksen, der også nyder en is. 

Politiet patruljerer og kører forbi os et par gange, mens vi tjekker pulsen i Kanalbyen, hvor også parkourbanen er tiltrækkende for mange unge, der svinger og kaster sig rundt. 

Men en ting kan vi slå fast – sol er lige med isvejr.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer