Den populære datingapp Tinder bringer en gammel datingkending tilbage i spil. Som noget nyt kan man nemlig gå på blind date på den ellers så visuelle app. Den nye funktion er et forsøg på at bringe indhold tilbage i en til tider overfladisk datingkultur.

Tinder har længe været en af de mest populære datingsapps på markedet. Det er en af de mobilbaseret datingtjenester, hvor man kan swipe eventuelle match til den ene eller den anden side afhængigt af, om man er interesseret. Appen er i mange år blevet kritiseret for at være for overfladisk. Netop fordi man swiper mere eller mindre på baggrund af et billede.

Det er altså netop det, som appen nu ønsker at ændre på. Derfor har de indført en ny blind date-funktion. Den nye funktion skal give brugerne en mulighed for at lære hinanden lidt at kende, før de vælger, hvorvidt de skal matche eller ej. Det giver en autenticitet, som man moderen datere savner, når de dater online.

Personlighed før udseende
Nu kan man altså komme lidt tættere på hinanden matches gennem samtaler og sjove spil, før man dømmer hinanden på udseende. Man giver altså hinanden en umiddelbar chance – ligesom på en god gammeldags blind date. Intentionen er, at det skal give brugerne en større mulighed for at finde kærligheden.

Indtil videre har statistikken vist, at brugerne fik omkring 40% flere matches, når de brugte Blind date-funktionen. Det lader også til, at der er en upcoming tendens om gammeldags dating — særligt hos de unge datere. De søger i højere grad mere autentiske måder at date på, end de hurtige, digitale måder, vi er blevet vant til at date på. Her er der nemlig mange unge, der synes, at dating er blevet overfladisk. Det gør det næsten umuligt at find dybere relationer gennem online apps, fordi alting går så hurtigt, og i høj grad er fokuseret på udseende.

Et autentisk førstehåndsindtryk
I den funktion skal man svare på en række spørgsmål, og får også muligheden for at chatte, inden man altså kan vælge at få vist den andens billeder. Det skulle meget gerne skabe en dybere forbindelse og et mere autentisk førstehåndsindtryk, end hvis billederne er det første, man ser.

Tinder er en måde at date på mobilen. Men der findes også mange andre datingkoncepter og muligheder for at møde andre. Man kan i høj grad vælge ud fra, hvad man er på udkig efter. En anden meget populær datingstjeneste er Scor. Her kan man også møde en masse interessante mennesker. Det er uanset, om man leder efter kærlighed eller måske blot Scor telefonsex. Her er der stor sandsynlighed for, at du kan finde lige præcis det, du leder efter.