En hel uge, hvor piger kun fokuserer på musik. Hvor de selv spiller instrumenterne, og indgår i helt nye fællesskaber. Hvor de selv skriver musik og tekster sammen med jævnaldrende piger – og under supervision af professionelle kvindelige musikere. Hvor fokus udelukkende er på musik, sjov og nye venskaber.

Sådan har Pop-Pilot været i de første tre vellykkede sæsoner, hvor musiklejrene for 13-16-årige piger har fundet sted i en række danske byer. Og sådan bliver det, når Pop-Pilot i år udvider til tre lejre i efterårsferien på Amager, i Randers og Fredericia.

Pop-Pilot er efterhånden et veldokumenteret projekt. Siden starten i 2012 har tilbagemeldinger fra såvel deltagere og instruktører entydigt peget på, at projektet kan noget helt særligt, når det gælder om at forløse den aktive interesse for musik:

Børn og unge, læringsmiljøer, nye kreative fællesskaber, skabende kunst og kønsbalance er hjørnesten i Pop-Pilot, som dermed passer fortrinligt med Kulturministeriets nyligt udsendte Musikhandlingsplan 2015-2018, ”Mere musik – fra en stærk fødekæde” hvor ”Børn og unge – læringsmiljøer”, ”Skabende kunst – komponister og kunstnerisk udvikling” og ”Ligestilling og mangfoldighed i musikkens verden” er blandt hovedområderne.

– Vi er et hus som, som understøtter det kulturelle vækstlag i Fredericia og i trekantsområdet for 15-25 årige, og som med tiden har fået mere fokus på kulturarbejdet. At inddrage Pop-Pilot og den aldersgruppe af piger er helt naturligt for os, og samtidig bliver det alligevel et spændende eksperiment, for selv om Pop-Pilot får deres selvstændige område at være i, vil de øvrige aktiviteter i Ungdommens Hus fortsætte sideløbende. Vi har i forvejen en del bands i den hårde ende af musikskalaen hos drengene, så man kunne da godt savne et pige-punkband f.eks. Vi er i hvert fald 100 procent glade for at være med til at få flere piger til at spille, oplyser Christian Skovhøj Horup, Ungdommens Hus i Fredericia.

Yderligere info og tilmelding herhttps://www.facebook.com/poppilotdk
Pop-Pilot 2015 tilrettelægges og afvikles af ROSA – Dansk Rock Samråd for og med støtte fra Statens Kunstfond samt:

Amager Kulturpunkt, Børnekulturhus Ama’r, Musikforeningen Rusk, Københavns Kommune, Ungdommens Hus (Fredericia), Fredericia Kommune, Værket, Randers Musikskole, Randers Kommune,  DAF – Dansk Artist Forbund og DPA – Danske Populær Autorer.