Politiet anholdte søndag eftermiddag to polske mænd på 23 og 36 år i forbindelse med et forsøg på butikstyveri i Føtex Vest på Venusvej i Fredericia. Vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi oplyste i første omgang, at det var lykkes butikstyvene at slippe af sted med en indkøbsvogn fyldt med varer, men det var ikke tilfældet. Lokalpolitiet har nu overblik over sagen.

Det hele startede søndag klokken 15.15, hvor to mænd indfinder sig i Føtex, hvor de fylder en indkøbsvogn med dagligvarer for 5318 kroner, som de forsøger at køre ud til en holdene svensk indregistreret Ford Mondeo. Men de to mænd bliver opdaget i butikstyveriet, som gør, at de efterlader indkøbsvognen og bliver samlet op af en guldfarvet Volvo, hvor der sidder to mænd i.

– Der er et vidne, som spærret med sin bil, så de to mænd ikke kan stikke af fra stedet i den sølvgrå Mondeo. Derfor bliver de samlet op at den guldfarvet Volvo, som de køre væk fra stedet i, oplyser politikommissær Ole Eckholdt fra lokalpolitiet i Fredericia til Fredericia Avisen.

I den efterladte Ford Mondeo finder politiet andre dagligvarer for over 15.000 kroner, som de mener, stammer fra andre butikstyverier.

Politiet holder den efterladte bil under observation – i håbet om, at gerningsmændene vender tilbage for at hente den.

– Og det gør de klokken 18.10, hvor vi anholder to polske mænd på 23 og 36 år. De har nu overnattet i en arrest og er på vej til Fredericia, hvor de skal afhøres. Om de skal fremstilles i Retten senere i dag, vides endnu. Men jeg vil gerne rose personalet i Føtex og det vidne, som spærrede vejen for butikstyvene. Det var super godt gjort, slutter politikommissær Ole Eckholdt.

Politiet efterlyser stadig den guldfarvet Volvo, der er svensk indregistreret med nummerpladerne SGL 929. De to medgerningsmænd er stadig på fri fod.

Læs også: Politiet efterlyser guldfarvet svensk Volvo efter butikstyveri i Føtex Vest