Fredericias hoteller har meldt sig ud af samarbejdet i MeetingLillebælt, fordi de har brug for at betænke sig selv. På den anden side af bæltet går det godt for turismen, rigtig godt faktisk. Borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd, fortæller at det kommer på baggrund af hårdt og målrettet arbejde, et arbejder der langt hen ad vejen handler om nærhed. 

“Det er noget vi har arbejdet med i mange år”, fortæller Johannes Lundsfryd, da han bliver spurgt ind til den succes som Middelfarts turismeindsats er blevet udråbt til at at være. “Det er et område der har udviklet sig rigtig meget og ret heftigt over de senere år”, forklarer han.

“I Middelfart Kommune tror vi på, at vi skal bakke rigtig meget op omkring erhvervslivet og her særligt turismeerhvervet. Vi har 600.000 overnatninger årligt i Middelfart, hvilket giver os en plads som den største turistby på Fyn”, fortæller Lundsfryd og fortsætter:

“Vi har mange af vores turister der kommer til vores konferencehoteller, et område vi er meget stærke på. Men der kommer også mange gæster til campingpladserne og de mange sommerhuse i Middelfart Kommune. Vi har her et meget bredt udbud til både sommergæsterne og konferencegæsterne. Det har været en klar del af strategien, at vi har kunne rumme begge dele”.

“Noget af det der tiltrækker mange turister er den fantastiske natur, som vi jo deler meget af med Fredericia. Vi har Naturpark Lillebælt, der er et helt vidunderligt sted. Så har vi, igen i samarbejde med Fredericia, Bridgewalkning, der både er kultur og natur på højeste niveau. Det er en fantastisk oplevelse at komme op på broen uanset om det er første eller femte gang. Vi arbejder meget med at gøre vores unikke natur tilgængelig for turisterne, og det har vist sig at være en god vej frem”, forklarer Johannes Lundsfryd, Borgmester i Middelfart Kommune.

Selvom der nu er stor succes med turismeindsatsen står Middelfart Kommune ikke stille. De er på vej frem – og er allerede klar med den næste store statsning; en satsning der passer som fod i hose med den eksisterende meget grønne profil, som Middelfart Kommune de senere år har lagt for dagen.

“Det næste udviklingstræk vi arbejder på handler om bæredygtig turisme. Altså en måde at være turist på, hvor man belaster mindst muligt på klimaet, hvor man så at sige kan tage på ferie med god samvittighed. På det område har vi flere gode aktører her i Middelfart, der er engageret i at videreudvikle disse tanker. Det her er et område og en måde at holde ferie på der kun kommer til at vokse fra nu af”, slår Lundsfryd fast.