Konservative er på dagen for et møde mellem Regeringen og landets borgmestre ude med en klar melding: Der skal en genåbning til. Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, problematiserer de store økonomiske konsekvenser ved den nye teststrategi.

– Tør jeg næsten skrive det?, således indleder den konservative partiformand et opslag på hans Facebook-side.

– Ja, det gør jeg.Vi har brug for en diskussion om prisen på coronabekæmpelse. For vi er nået der til, hvor jeg har svært ved at få øje på logikken og pragmatikken i håndteringen af coronaen. Der skal nogle flere nuancer og proportioner ind i debatten. Vi er simpelthen ved at blive fartblinde, skriver Pape.

Det er især prisen, altså de store økonomiske omkostninger ved de mange tests, som Regeringen med den nye teststrategi lægger op til, der er problemet, hvis man spørger Søren Pape Poulsen.

– Regeringens nye teststrategi løber op i 100 milliarder kroner. 100 (!) milliarder kroner. Tænk lige over, hvor mange menneskeliv de milliarder kunne redde, hvis vi investerede dem i kræftbehandling, sikrere veje, forebyggelse af kroniske sygdomme eller noget helt femte. Det nye testprogram indføres vel og mærke EFTER, at mange af vores mest udsatte medborgere enten allerede er blevet vaccineret, eller bliver det inden for kort tid, skriver Pape og fortsætter:

– Jeg siger ikke, vi skal lade være med at teste. Lad mig lige slå fast, at SELVFØLGELIG skal vi det. Men er det muligt at gå med en mindre model, som ikke koster 100 (!) milliarder kroner?Er det virkelig nødvendigt at teste ALLE to gange om ugen, selvom man bor i en kommune uden smittede?Tør regeringen lægge beregninger ud, der siger noget om, hvad vi helt konkret vinder og taber ved denne strategi kontra f.eks. investering i kræftbehandling? Uden at drage nogen konklusioner endnu: Det vil jeg gerne blive klogere på.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer