I fredags blev grænsen for automatisk nedlukning på sogneniveau hævet fra 600 til 1000 per 100.000 indbyggere. Det har eksempelvis reddet Vor Frue Sogn i Aarhus fra at lukke ned, hvilket ikke ville have været første gang blandt skoler og kulturinstitutioner.

Der gik nemlig ikke mere end få timer, efter den nye ændring trådte i kraft, før sognet passerede den tidligere grænse.

I sidste uge blev der registreret over 800 smittede per 100.000 indbyggere, og det har fået partier i Folketinget til at argumentere for endnu en lempelse af antallet.

Det er de blå partier, der er gået sammen med Radikale Venstre, om det forslag, at grænsen skal justeres yderligere.

Den radikale ordfører, Kristian Hegaard, siger til TV2, at det er på sin plads at rejse diskussionen om at lempe nedlukningsmodellen, selvom nogle institutioner vil komme i klemme.

I den forlængelse vil flere partier afskaffe modellen for atuomatisk nedlukning, da de ikke mener, at grænserne er nødvendige.

I Venstre argumenterer partiet for, at argumentet om sognenedlukning tilhører en anden tid, og derfor skal håndteringen af corona-pandemien forholde sig til den aktuelle tid.

– Den blev vedtaget på baggrund af en politisk overbevisning om, at Danmark ville være ringere stillet henover sommermånederne, end hvad det har vist sig at være tilfældet, siger Venstres ordfører, Kim Valentin, til TV 2.

De Konservatives Per Larsen tilslutter sig ovenstående synspunkt, da han ser et rationalitetsproblem i regeringens nedluknings- og genåbningsplaner. Han har svært ved at se logikken ved, at vacciner fjernes fra vaccinationsprogrammet, imens at regler for nedlukning stadig fastholdes.

Der er stor fremgang i vaccinationen i landet, og sundhedsmyndighederne har argumenteret for, at Danmark står et godt sted i kampen mod corona. Endvidere er det et faktum, at en stor del af den ældre befolkning er blevet vaccineret, og dermed er det stort set kun unge mennesker, der kan bære rundt på smitten.

Dertil mener den konservative ordfører, at det kan ungdommen godt klare, og derfor skal man tænke i nye baner med hensyn til lempelser af skoler og kulturinstitutioner:

– Dem, der risikerer at blive smittet, er unge mennesker, som er sunde og raske, og som ikke har den store konsekvens ved at blive smittet, siger han.

Virologer og eksperter vurderer, at oppositionens forslag kan være farligt, da unge også kan blive voldsomt syge. Derfor argumenterer videnskabsfolkene for, at det er væsentligt at have en nødbremse i form af en grænseværdi, der kan lukke bestemte samfundssektorer ned, såfremt smitten stiger kolossalt i de givne områder. Videnskabsfolk anbefaler i stedet, at man foretager sognenedlukninger, da oppositionens model kræver, at man lukker andre dele af samfundet ned.

Sundhedsministeriet har endnu ikke reageret på oppositionens forslag, selvom at det ikke nødvendigvis kræver et politisk flertal, før restriktioner går igennem.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer