Forside Fredericia Politikere smagte på vandet hos EWII

Politikere smagte på vandet hos EWII

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

På Follerup Vandværk i Fredericia bød EWIIs vandselskab, TREFOR Vand på “politisk vandsmagning”, hvor fire folketingskandidater var inviteret indenfor til vandsmagning og debat.

De fire folketingskandidater Eva Kjer Hansen (V), Jens Jonathan Steen (S), Karina Lorentzen (SF) og Torben Christoffersen ( E ) mødtes på Follerup Vandværk med en fælles mission: for at smage på forskellige slags vand.

Omgivelserne kunne ikke blive meget flottere. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Mens politikerne fugtede ganerne lancerede Ewii en række film om temaet vand. Filmene vil køre hen over sommeren, samtidig med, at der bliver arrangeret en række konkurrencer og tiltag – selvfølgelig let krydret med spændende fakta om vores fælles gode, danske drikkevand. Hver af filmene har deres eget tema, så Ewii kommer hele vejen rundt om emnet. Se filmene her.

Blå overtrækssko var et krav på vandværket. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Forskellige vand og præferencer

Politikerne fik hver tre glas, hvor de skulle smage på tre forskellige udtræk af vand. Først en meget blød vand fra Vejle Ådal, der er dateret til at være faldet som nedbør helt tilbage i 1707. Den næste er tappet inde i Vejles midtby, en mere kalkholdig vand, som delte vandene hos politikerne – for vand er en smagssag, lidt ligesom politik er det.

Der var også plads til grin under vandsmagningen. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Den sidste vand er en råvand, før den er iltet, ja direkte fra boringen og i glasset hos politikerne. Den politiske debat bar præg af et stort fælles ønske om at sikre rent drikkevand i fremtiden, metoderne var den store forskel politikerne imellem.

Charles Nielsen. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Direktør for TreFor Infrastruktur, Charles Nielsen, kunne fortælle politikerne om de udfordringer der er med at sikre rent drikkevand rundt i Danmark. Helt konkret er der fundet rester af tre nye pesticider, ligesom det har været nødvendigt at lukke et helt vandværk.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

EWII gør det dog ikke kun for sjov, forklarer administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn.

“Hos EWII arbejder vi hver dag for at sikre det gode, rene grundvand. Men som samfundet udvikler sig, er der behov for at vi sammen tager stilling til, hvordan denne udvikling påvirker vores grundvand,” siger Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør i EWII Koncernen.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Det er en luksus, vi har i Danmark, at vi kan drikke vandet direkte fra hanen, og at vandet er rent og sundt. Men det kommer ikke af sig selv. Rent vand er et resultat af politiske prioriteringer, og så – for vores del – et grundigt, ærekært arbejde med konstant at sikre vandkvaliteten,” siger han og fortsætter:

“Rent vand er en værdifuld ressource, som vi skal værne om. Derfor er det vigtigt, vi taler sammen om vores grundvand. Hos EWII vil vi gerne være med til at kvalificere debatten om vores fælles vand – og derfor lancerer vi i dag denne indsats for vandet.”

https://www.facebook.com/Jysk-Service-ApS-445120938834572/
DEL