Forside Fredericia Politikere debatterer pension og nedslidning

Politikere debatterer pension og nedslidning

DEL

Fortæl dine politikere, om du kan arbejde, til du er 73 år. NNF og 3F byder op til debat om pension og nedslidning i Fredericia den 27. februar med Karina Lorentzen, SF og Tobias K. Jørgensen, V.

Da klokken slog tolv midnat den første januar 2019, blev danskernes pensionsalder hævet – og den skal stige endnu mere i fremtiden. Pension og nedslidning bliver derfor et valgkampstema, og NNF og 3F byder således op til debat den 27. februar med spidskandidaterne for Venstre og SF, Tobias K. Jørgensen og Karina Lorentzen.

– Vores medlemmer i fødevarebranchen slides hårdt af ensidige bevægelser, fx på slagterierne. Allerede i dag tager hver anden 3F’er medicin for at klare hverdagen, og en højere pensionsalder vil ramme hårdt, forklarer Paul Fruergaard Sørensen, formand i NNF Lillebælt-Fyn.

Bo Petersen, formand for 3F, Fredericia kan godt nikke genkendende til det billede:

– Mange 3F’ere er så nedslidte, at de ikke klarer at arbejde til de fylder 60 år. En stigende pensionsalder vil skabe store uligheder for den faggruppe, for mange ufaglærte vil slet ikke nå at opleve pensionsårene, fordi de dør forinden. Det er ikke fair, og presset for at gøre noget er stigende, også fordi efterlønnen næsten er fjernet, forklarer han.

Politikere diskuterer pension og nedslidning
De to fagforeninger har derfor sat de to Fredericia-spidskandidater Karina Lorentzen, SF og Tobias K. Jørgensen stævne for at debattere rimeligheden i en ensartet pensionsalder. For det er på Christiansborg at mulighederne ligger for at lave nogle rimelige pensionsvilkår for alle danskere.

– Jeg kommer selv af en familie af ufaglærte, og de er slidt godt ned, når de rammer 60erne. De er startet tidligt på arbejdsmarkedet og har bidraget gennem deres arbejde til min og andres uddannelse. Det er kun rimeligt, at de kan trække sig og få nogle år på pension ligesom akademikerne, som lever i snit 10 år længere end ufaglærte, siger Karina Lorentzen, SF, der gerne ser en differentieret pensionsalder.

Karina Lorentzen og Tobias K. Jørgensen debatterer den 27. februar på 3F Fredericia.. Arrangementet er gratis, og alle med interesse i problemstillingen er velkomne til at dukke op. Forfatter Lars Olsen deltager også med et oplæg, der tager udgangspunkt i hans nye bog, som hedder ”Det forsvundne Folk.” 

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen
DEL