Som de fleste brugere af genbrugsbutikken på Prangervej nok har opdaget det, så lukker og slukker butikken den 1. december 2021. Beslutningen om lukningen blev taget, da man i sin tid godkendte den nye genbrugsbutik på Nordre Kobbelvej.

En af beslutningstagerene var Inger Nielsen (O) medlem af byrådet. Inger Nielsen har sidenhen fortrudt, at hun stemte for at lukke genbrugsbutikken på Prangervej.

Inger Nielsen forklarer:

– Jeg har fået mange henvendelser fra borgere, der er kede af lukningen på Prangervej, det har fået mig til at tænke over om det nu også var den rigtige beslutning, vi tog i udvalget, min konklusion er, at det var den forkerte beslutning jeg var med til at tage, det vil jeg gerne prøve at rette op på.

Hvad er grunden til, at du mener det er den forkerte beslutning?

– Den nye genbrugsbutik på Nordre Kobbelvej er rigtig flot og brugbar, der er desværre også nogle udfordringer ved den, det er svært at komme dertil, hvis man ikke har egen transportmulighed, butikken er heller ikke helt så stor. Derudover er der også nogle sociale argumenter, vi burde have taget højde for, vi har brugt genbrugsbutikken på Prangervej til blandt andet afklaring af borgere med udfordringer, lyder det fra Inger Nielsen.

Skulle man i stedet have afsat midler til både at lave den nye genbrugsbutik samt midler til at optimere og bibeholde den gamle genbrugsbutik på Prangervej?

– Set i bagklogskabens klare lys, ja det skulle vi. Det er kommet bagpå mig at butikken på Prangervej gjorde så stor en forskel og havde så stor en betydning for så mange borgere, både de mange brugere samt også personalet der arbejder der.

Er der nogle planer for, hvad der skal ske med bygningerne fremadrettet?

  • – Lige nu er det ikke besluttet, hvad der skal ske med bygningerne, det er derfor jeg vil prøve at samle flertal for at rulle beslutningen tilbage, slutter Inger Nielsen