Fredericia AVISEN får en del tip fra borgere, men nogle gange er det faktisk, fordi der er bekymring eller utryghed omkring, hvad politiet laver.

I dag ringede telefonen og en borger kunne fortælle redaktionen om et massivt udbud af politi som havde afspærret flere huse og var i kampuniformer. Aktionen skulle foregå lige efter rundkørslen til Taulov på Adelvej ved pendlerparkeringspladsen.

Med den sidste tids røverier var der ikke et sekund at spilde, vi måtte rykke ud og se hvad det var for en politiaktion, der var i gang. Vi kørte forbi og kunne med egne øjne se, at der var flere vogne fra politiet og afspærret med de velkendte rød-hvide afmærkninger.

Fra rundkørslen lignede det, at der var en meget faretruende aktion i gang i Taulov. (Foto: Thomas Lægaard/Fredericia AVISEN)

Det så voldsomt ud selv for en, der efterhånden har kørt ud og dækket en del krimi, derfor kan jeg sagtens forstå at borgerne bliver nervøse. Det gik dog hurtigt op for mig, at der ingen fare var på færde. Jeg kunne frit gå hen til afspæringen, hvor jeg så en gruppe politifolk i kampuniformer, gasmasker og trukne maskinpistoler.

Politiets elever var i gang med en øvelse, så der var ingen fare på færde.

Politiet bevægede sig i grupper ud af huset med gasmasker på og fuld udrustning. (Foto: Thomas Lægaard/Fredericia AVISEN)

Næsten dagligt får vi også henvendelser om udrykninger i indre by og på indfaldsvejene. Vi har med egne øjne også selv set og kørt ind til siden, når politiet med høj hastighed kommer kørende ud af for eksempel Vejlevej eller kommer drønende ind i lysreguleringen i krydset ved Indre Ringvej / Vesterbrogade. Det er også ofte politiets elever der øver udrykningskørsel, vi har ofte henvendt os til politiet, men de har ikke registreret noget på den pågældende udrykning.

“Det kan være, at vi ikke ved noget om, at der er en elevkørsel i gang. Politiskolen er sådan set en enhed for sig selv, som tilfældigvis er i vores politikreds. Men hele deres program er stort, de har mange forskellige klasser og elever på forskellige niveauer. De træner jo forskellige steder, i forskellige ting, det program som de træner efter, det har vi ikke”, siger Vagtchef Jørn Lindhart.

Der var tid til en briefing mellem øvelserne. (Foto: Thomas Lægaard/Fredericia AVISEN)

I dag var en øvelse, og mange af de udrykninger i dagligt hører her i byen er også øvelser. Politiskolen prøver at gøre opgaverne så realistiske som muligt og det er det vi og mange af vores læsere oplever dagligt.

https://www.ibc.dk/nyheder/infomoeder-paa-ibc/

Leave a Reply