Corona. Ak ja, endnu en artikel om den pandemi der siden foråret har fyldt mere eller mindre alt i medierne, i hverdagen og for den enkelte dansker. Men man gør sig mange spændende observationer i en helt ny verden.

Møder, seminarer og konferencer plejer at være hverdag for erhvervsfolk, politikere og mange andre i hverdagen. Corona har sat en stopper for en hel del af de aktiviteter, for det er mødet med andre mennesker der giver en potentiel smittespredning. Det har vi taget til os, så stort set alt er omlagt til det digitale alternativ.

Digitaliseringen har været mange år undervejs, men det er samtidig noget der udvikler sig ekspotentielt. Udviklingen de senere år har været vild og voldsom – ting vi ikke troede kunne lade sig gøre er nu blevet hverdag.

Corona har for alvor sat digitaliseringen i gang. Vi har lært så meget de seneste måneder på det digitale område, meget mere end nogen kunne have forudsagt. Alt foregår online. Undervisningen foregår for alle børn og unge online, universiteterne gik samme vej – og arbejdspladserne blev også nødsaget til at arbejde hjemmefra.

Computeren er blevet vores bedste ven og samtidig vores bedste fjende. Hjemmearbejde er blevet mere udbredt, måske fordi det i virkeligheden er gået op for folk hvor godt det kan gå. Og for nogen er det nok blevet slået helt fast, at hjemmearbejde ikke er noget for dem – overspringshandlingerne bliver for meget og produktiviteten for lav.

Med hjemmearbejde og aflyst mødeaktivitet kom også omlægningen til onlinemøder på Teams, Meet, Zoom eller hvad de nu hedder de mange forskellige platforme, der har haft storhedstider her under Corona-pandemien.

Man kan holde møde sammen, men hver for sig. Det kræver ikke det store. Find programmet, download det – og så burde man være kørende. Men som det altid er med teknik, så driller det når det ikke skal.

»Do you hear me?«, lyder det hver gang en nu får ordet på et online møde. I EU-boblen er Bruxelles for mange politikere udskiftet med hjemmeadressen i det land de kommer fra. Møderne bliver afviklet online, men med mulighed for politikerne til at være i salen i Bruxelles. EU’s IT-folk må være presset maksimalt, for de tekniske udfordringer vil nærmest ingen ende tage.

Enten er der ekko, lyden skratter – og ellers har nogle glemt at tænde for mikrofonen. »Press the speak button, please!«, er også blandt de mest brugte sætninger. Det kan være utroligt frustrerende at følge med i, for det er ikke alle der er lige gode. Hvis vi så dertil ligger, at IT-infrastrukturen langt fra har samme høje niveau i andre EU-lande som det har i Danmark, ja så er fanden løs i Laksegade.

Men når det er sagt, så har der været en vild udvikling på det digitale område de seneste måneder. Det er nok også gået op for mange, at møder ikke nødvendigvis behøver at blive holdt fysisk. At det møde ikke nødvendigvis kræver en flytur tværs over kloden. Meget kan blive gjort online. Det vil det helt sikkert også blive gjort i fremtiden. Vi bliver mere digitale, men det må ikke gøre at vi derfor glemmer de personlige relationer, for et fast håndtryk og et møde ansigt til ansigt kan give lige det ekstra. Men til hverdag er det sikkert, at vi i fremtiden tænker meget mere over vores adfærd.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer