Politiets særlige bandeenhed Task Force Øst foretog fredag d. 23. april 2016 – anholdelse af 13 personer i alderen fra 21 til 59 år, heraf en kvinde på 37 år.

I forlængelse af disse anholdelser er der foretaget flere end 20 ransagninger på forskellige adresser på Sjælland.

I forbindelse med anholdelserne er der fundet mere end 375 kg. hash, større kontante beløb samt en del andet materiale af interesse for sagen.

Task Force Øst har gennem lang tid efterforsket mod et kriminelt netværk, der efter politiets opfattelse er bagmænd til en meget stor og velorganiseret indsmugling og forhandling af hash.

Denne efterforskning i Task Force Øst er en del af politiets nationale indsats mod den organiserede narkokriminalitet, og der er i dette kriminelle netværk klare forbindelser til internationale leverandører af hash, hvorfor efterforskningen er sket i tæt samarbejde med udenlandske politimyndigheder.

Det er politiets vurdering, at en stor del af denne hash sælges på Christiania.

Vicepolitiinspektør Knud Hvass udtaler:

” Der ligger en lang og meget udfordrende efterforskning forud for disse anholdelser. Det er derfor meget tilfredsstillende, at vi nu har fået mulighed for at slå til i denne sag og har fået beslaglagt mere end 375 kg hash”.

Politiet vurderer klart, at der er tale om et internationalt netværk, som i deres udøvelse af kriminaliteten har været meget opmærksom på sikkerhed i deres kommunikation og færden i øvrigt. Vi har med disse anholdelser sat en stopper for en ikke ubetydelig leverandør af hash til det danske marked – og herunder særlig til hovedstadsområdet.

Også i denne sag bekræftes vi i, at der tjenes mange penge på denne hashhandel, hvorfor mange personer fortsat er interesseret i at løbe den risiko, der er forbundet med at være involveret i sådan kriminel virksomhed på forskellige niveauer.

Der kan ikke udelukkes yderligere anholdelser i sagen, ligesom vi forventer at skulle foretage et stort antal afhøringer af personer, der på forskellig vis har været involveret i denne hashsmugling. ”

De anholdte sigtes alle for overtrædelse af straffelovens § 191 ved indsmugling og handel med euforiserende stoffer, hvoraf flere sigtes for indsmugling og handel med ikke under 1400 kg hash.

De anholdte vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Københavns Byret.

– Af hensyn til sagens videre efterforskning vil der blive begæret dørlukning ved grundlovsforhøret, oplyser politiet.