Sejlsæsonen er nu for alvor kommet i gang, og det samme gælder politiets søkontroller, som holder øje med om de sejlende overholder færdselsreglerne  til søs – herunder om sikkerhedsudstyr om bord er i orden.

-Vi er på vandet for at tjekke alle former for sejlende. Jeg kan sige, at de første kontroller allerede har fundet sted. I forbindelse med Rock under Broen lørdag den 13. juni 2015 skrev vi ni rapporter – de syv for at sejle for hurtigt for tæt på kysten, som er noget af det, vi holder et skarpt øje med, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi. Ved kontrollen blev en sejler taget for at sejle spirituspåvirket og en for at mangle de lovpligtige lanterner.

Da vejret var temmelig køligt i weekenden, var der ikke mange vandscootere og jetski på vandet i forbindelse med Rock under Broen. Men det er ellers ofte disse fartøjer, politiet afslører i at sejle for hurtigt og for tæt på kysten.

  • Sejlads med vandscootere og jetski kan være forbundet med livsfare, hvis man ikke tænker sig om og overholder reglerne. Men de larmende motorer og den høje fart kan også være til stor gene for dyrelivet i  kystområderne, siger politiinspektør Johnny Schou.

Der er derfor områder, hvor det er helt forbudt at sejle med vandscootere og jetski. Det gælder langs de kommunale badestrande og særligt sårbare naturområder. Det betyder, at det også er forbudt at sejle med lav hastighed for at komme ud i et område, hvor sejlads med vandscooter og jetski  er tilladt.

De fynske kommuner har i samarbejde med politiet udarbejdet et interaktivt kort, der viser, hvor det er lovligt at sejle i Fyns politikreds. Der er link til kortet på Fyns Politis hjemmeside. På hjemmesiden kan man også læse sejladsreglementet for motorbåde, jetski og vandscootere i Fyns politikreds.

Se interaktivt kort og læs sejladsreglementet på www.politi.dk/fyn