Ved 17-tiden skrev vi, at politiet rykkede ud til KFUM-spejdernes landsmøde i MesseC. Nu oplyser vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi, Torben Wind, til AVISEN, at mødet er blevet lukket.

Folk på AVISENS Facebook-side reagerede, da vi bragte nyheden med, at politiet var rykket ud til MesseC, hvor KFUM-spejderne holdt deres landsmøde. Flere var utilfredse med, at man testede fredericianere, imens man samles stort til møde samme sted.

Det viste sig heller ikke at være som politiet mener, reglerne skal tolkes. Siddende kulturelle arrangementer må stadig have op til 500 gæster. Men politiet skønnede, at man ikke kunne tolke spejdernes aktiviter indenfor denne kategori.

Klokken 17:17 blev KFUM-spejderne derfor meddelt, at de skulle lukke ned for deres landsmøde, der skulle have varet frem til søndag eftermiddag.

»Vi meddelte dem, at vi ikke skønnede, at de var en af undtagelserne i forhold til forsamlingsforbuddet. Det efterkom de og er taget hjem,« siger Torben Wind til AVISEN.

I alt var der ca. 300 deltagere på landsmødet, og i forbindelse med, at de blev sendt hjem er der ikke udstedt bøder, oplyser vagtchefen.

Spejderne er frustreret

Til DR siger Thomas Kirkeskov, generalsekretær i KFUM-Spejderne blandt andet:

»Nu er vi lukket og vores deltagere er taget hjem. Vi skulle være fortsat til i morgen klokken 15.30, men vi står nu i en tom konferencesal i Messecenter C i Fredericia. Vi er noget overraskede og frustrerede«

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Det møde kan da holdes i den frie luft i den bedste spejderånd.