Sydøstjyllands har brug for din hjælp til at forhindre tricktyverier fra ældre i politikredsen. Vi har igen haft nogle tilfælde af tricktyveri – eller forsøg på det – mod ældre kvinder i deres egen bolig, senest i Børkop, Thyregod og Jelling.

Der må formentligt være tale om flere grupper af tricktyve, da anmeldelserne angiver nogle af hændelserne til at have fundet sted ca. på samme tidspunkt. Tricktyvene anvender dog samme fremgangsmåde og har næsten enslydende signalementer.

Den ældste kvinde, der blev forsøg bestjålet, er 96 år – to andre er 92 år. Man må derfor formode at gruppen særligt udvælger ældre kvinder som potentielle ofre. De henvender sig på de ældre kvinders bopæle og spørger fx efter et glas vand. Mens kvinden er optaget af at byde på vand i køkkenet, skaffer en anden sig adgang til boligen og søger efter noget at stjæle. I andre tilfælde oplyser en ung pige at være fra hjemmeplejen og kommer på den måde ind i boligen hos de ældre kvinder, hvor den falske hjemmehjælper straks leder efter noget at stjæle.

Hvad kan du gøre? Du kan dele dette opslag, så vi får rigtig stor opmærksomhed omkring problemet og så kan du helt konkret tale med ældre medlemmer af din familie – hjælp dem med at beskytte sig selv mod at blive narret. Og så kan du være opmærksom, når du færdes derude. Ser du noget, der får dig til at tænke på dette opslag? Så ring 114 og lad os vurdere om det er noget vi skal køre på.

Sådan beskriver de ældre kvinder tricktyvene:
A) Kvinde, Romansk af udseende, 18 – 20 år, 155 – 160 cm. høj, spinkel af bygning, langt sort hår. Iført mørk halvlang jakke med bælte, mørke bukser og medbragte en mørk skuldertaske og en flaske vand. Hun talte et fremmed sprog.

B) Kvinde, Romansk af udseende, 18 – 20 år, 155 – 160 cm. høj, kraftig af bygning, mellemlangt sort hår. Iført kort cowboyjakke og cowboybukser. Hun talte et fremmed sprog.

C) Mand, Romansk af udseende, 20 – 25 år, 165 – 170 cm. høj, almindelig af bygning, kort sort hår. Iført mørk jakke og cowboybukser. Han talte et fremmed sprog.

Manden var kørende i en lille grå bil.