I hele landet har der i stigende grad været en serie af række forskellige tricktyverier i hele landet. Nu opfordrer politietbørn og børnebarn til at oplyse deres ældre familiemedlemmer om, at banker ikke ringe og beder om deres kortnummer.

I tirsdags har der blandt andet været to tilfælde af tricktyverier i Østjylland, hvor to kvinder i 80’erne blev opsøgt på deres bopæl. Der lykkedes det gerningsmændene at få kvindernes dankortoplysninger og efterfølgende at hæve penge.

Den ene sag er fra Risskov, hvor en mand forklarede, at han skulle kigge på kvindens computer, og i den forbindelse fik han kvinden til at udlevere hendes dankort og kode. I en anden sag mødte en person op på en kvindes bopæl og sagde, at han var fra banken og fik på den måde udleveret et dankort og koden.

– Det er en alvorlig forbrydelse, for det går ud over vores ældre borgere, som er godtroende, fordi de tror, det er fra banken, der bliver ringet. De bliver rigtig hårdt ramt af, at nogen på den måde har snydt dem, siger vicepolitiinspektør i Østjyllands Politi, Kristian Juliussen, til TV 2.

Københavns Politi oplyser, at de også undersøger svindelsager blandt ældre. Det er politiets vurdering, at op mod 3.000 ældre i hele landet har været udsat for forsøg på svindel.