Jonas Vingegaard kører sig dag for dag tættere på Paris og tættere på den øverste skammel til årets Tour de France. Danskeren klarede dagens etape til bravour, selvom hans holdkammerater ikke kunne følge med UAEs voldsomme pres. 

130 kilometer skulle tilbagelægges for tour-feltet onsdag eftermiddag. Det lyder ikke af meget, men med fire voldsomme bjerge var der lagt op til en direkte duel mellem Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard. 

Forud for etapen kom der et stort slag for UAE og Pogacar, der måtte sige farvel til den ellers benhårde Majka, der har været Pogacars sidste mand i mange etaper i årets Tour de France. Så selvom Vingegaard også har måtte vinke farvel til vigtige hjælpere, så lignede det på papiret en fordel for Jumbo-Visma mandskabet. 

Men det skulle gå anerledes på dagens etape. Alle vidste, at UAE skulle lægge pres på Vingegaard, så det kom næppe bag på nogen, at de tog det store slæb. Pogacars danske hjælper, Mikkel Bjerg, faldt fra feltet, men kæmpede en brav kamp for at komme tilbage. Det lykkedes, og til trods for hans hårde kamp tilbage, så virkede han til at have diamanter i benene. Han førte favoritfeltet over to bjerge, i et tempo så flere af de store navne faldt af. Efter hans enorme indsats for hans kaptajn måtte Bjerg takke af – og McNulty fortsatte præcis hvor danskeren slap. Et tårnhøjt tempo, der endte med at sende alle Vingegaards hjælpere bagud.

Så det der lignede en dansk overhånd, endte med at være en slovensk fordel. Pludselig var det 2-mod-1 og et UAE mandskab med alle kort på hånden. Men selvom de sad med kortene, så virkede det som om, at Pogacar ikke havde hvad der skulle til for at stjæle de vigtige sekunder fra Jonas Vingegaard. Et enkelt angreb var hvad det kunne blive til – og her var Vingegaard, som det også har været tilfældet tidligere, limet fast på slovenerens baghjul. 

Til sidst forcerede Pogacar mod mål og det stod klart, at der alene ville blive kæmpet om etapesejren. Ingen kunne stjæle nævneværdige sekunder, hvilket må siges at være en klar fordel for Vingegaard. Vingegaard responderede på forceringen, men Pogacar viste sig hurtigst i spurten og tog både etapesejr og bonussekunder. 

I det store hele gør det dog ikke det store, for med en andenplads til Vingegaard lykkedes det kun Pogacar at indhente fire sekunder. Vingegaard er derfor fortsat mere end to minutter foran Pogacar.